Muhallebi, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Birçok tatlıda olduğu gibi, malzemelerin kalitesi burada da çok önemli. Tam yağlı süt kullanmanın lezzeti artırdığını duydum, bu doğru mu? Ayrıca, tereyağını eklemek, muhallebiyi daha zengin bir tat mı yapar? Soslarla zenginleştirildiğinde muhallebiyi nasıl daha eğlenceli hale getirebiliriz? Farklı aromalar ekleyerek değişik tatlar elde etme fikri de oldukça ilginç, bu konuda denemeler yapmayı düşünüyorum. Şekersiz alternatiflerin de sağlıklı bir seçenek olduğunu belirtmişsiniz, acaba bu tür tariflerin tadı nasıl oluyor?
Muhallebi, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Birçok tatlıda olduğu gibi, malzemelerin kalitesi burada da çok önemli. Tam yağlı süt kullanmanın lezzeti artırdığını duydum, bu doğru mu? Ayrıca, tereyağını eklemek, muhallebiyi daha zengin bir tat mı yapar? Soslarla zenginleştirildiğinde muhallebiyi nasıl daha eğlenceli hale getirebiliriz? Farklı aromalar ekleyerek değişik tatlar elde etme fikri de oldukça ilginç, bu konuda denemeler yapmayı düşünüyorum. Şekersiz alternatiflerin de sağlıklı bir seçenek olduğunu belirtmişsiniz, acaba bu tür tariflerin tadı nasıl oluyor?
Cevap yaz