Sarma Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Sarma Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Muhallebi

Sarma Muhallebi, Paşa sarması ya da Paşa lokumu olarak da bilinen son derece lezzetli ve görünümü ile göz dolduran bir tatlıdır. Özellikle kabul günlerinde ya da şık akşam yemeklerinden sonra ikram edilebilecek hoş bir lezzettir. Sarma muhallebi hazırlaması biraz zahmetli olsa da lezzeti ile bu zahmete değer. Çocuklarınıza güvenle ve severek ikram edebileceğiniz bu lezzet, aynı zamanda ramazan sofralarında da hem hafif hem de kalorisi düşük bir tatlı olarak güvenle ikram edilebilir. Evdeki malzemeler ile uygun fiyatlarla hazırlayabileceğiniz bu muhallebiyle tüm övgüler üzerinizde olacak.

Sarma Muhallebi Malzemeleri
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 paket kakaolu krem şanti
  • 1 su bardağı şeker
  • 8 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 200 gr. tuzsuz tereyağı
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz ya da fındık
  • 2 su bardağı Hindistan cevizi

Sarma Muhallebi Nasıl Yapılır?

Sarma muhallebi hazırlamak için öncelikle derin bir tencere içine un, nişasta ve şeker koyulur ve karıştırılır. Üzerine 1 litre süt ilave edilerek kaynayana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başladığı andan itibaren ocağın altı kısılır ve yaklaşık dört ya da beş dakika daha pişirilip ocaktan alınır. Ocaktan alınınca içine bir paket sade krem şanti, bir paket vanilya ve 200 gram tuzsuz tereyağı eklenir ve mikserin önce düşük daha sonra yüksek devriyle beş dakika kadar iyice karıştırılır. Bu sırada bir su bardağı soğuk sütle bir paket kakaolu krem şanti çırpılır ve iyice soğuması için buzdolabına kaldırılır.

Hazırlanan muhallebi için bir fırın kabının zeminine iki bardak Hindistan cevizi iyice serpilir ve eşit bir şekilde yayılır. Hazırlanan muhallebi Hindistan cevizlerinin üzerine eşit olacak şekilde bütün zemine yayılır ve kaşıkla düzeltilir. Oda ısısına gelene kadar beklenir. Muhallebi soğuduktan sonra buzdolabındaki kakaolu krem şanti alınır ve bir bıçak ya da spatula yardımıyla muhallebinin üzerine eşit şekilde yayılır. Muhallebiden eşit oranda şeritler kesilir ve her şeridin içine ceviz ya da fındık kırıkları koyularak sarılır. Tüm muhallebi bittikten sonra bir kaba alınıp iyice soğuması için buzdolabına alınır ve soğuk servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Ekstra Bilgiler

Sarma Muhallebi'nin lezzetini daha da artırmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir:
  • Muhallebinin topaklanmaması için karışımın sürekli karıştırılması önemlidir.
  • Muhallebinin üzerine krem şanti sürerken, muhallebinin tamamen soğumuş olmasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde krem şanti eriyebilir.
  • Hindistan cevizi yerine rendelenmiş çikolata veya dövülmüş bisküvi de kullanılabilir.
  • Servis sırasında üzerini taze meyve dilimleri ile süsleyerek daha da görsel bir şölen oluşturabilirsiniz.

Sarma Muhallebi, hem lezzeti hem de görselliği ile sofralarınıza renk katacak özel bir tatlıdır. Denemenizi tavsiye ederim.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muhallebi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Bebek İçin İrmikli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Bebek İçin İrmikli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sade Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sade Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebi Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilekli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri