Krem Şantili Muhallebi Nedir? Muhallebi, yaz ve kış aylarında tercih edilen hafif bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyı sevdiğiniz çeşitli malzemelerle birleştirerek farklı tatlar elde etmek mümkündür. Özellikle yazın sıcak havalarda serinlik katacak, daha önce birçok kez denediğim krem şantili muhallebi tarifini sizinle paylaşmak istedim. Krem Şantili Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler
Krem Şantili Muhallebi Nasıl Yapılır? Öncelikle bir bardak soğuk süt bir kenara ayrılmalıdır. Geri kalan süt geniş bir tencereye dökülüp üzerine şeker, yumurta ve un eklenir. Karışım sürekli karıştırılarak topaklanma olmaması sağlanır. Tam muhallebi kıvamına gelmeye yakın damla sakızı eklenir ve iyice karıştırılır. Muhallebi kıvamına geldiğinde ılımaya bırakılır. Bu arada çilek ve şeftali küp küp doğranır. Genişçe bardakların dip kısmına meyveler karışık olarak yerleştirilir. Daha sonra bir miktar muhallebi dökülür. 1 paket krem şanti, 1 bardak soğuk sütle çırpılır. Muhallebilerin üzerine ufalanmış bebe bisküvilerinden biraz eklenir ve en son krem şantiler sıkılarak en az 5 saat buzdolabında bekletilir. Servis Önerisi Krem şantili muhallebiyi servis ederken üzerine taze nane yaprakları ekleyerek görsel olarak zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca, tatlının yanına bir top vanilyalı dondurma ekleyerek daha da ferah bir tat elde edebilirsiniz. Krem Şantili Muhallebinin Faydaları
Yaz mevsiminde tercih edebileceğiniz, hem iç ferahlatıcı hem de hafif bir tatlı olan krem şantili muhallebiyi siz de kolayca yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |