Muhallebi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Muhallebi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi tatlısı, bizim mutfağımızda tatlının ne kadar önemli bir yer tuttuğunu herkes bilir. Çünkü biz türkler gerçekten tatlıya çok önem veririz. Tatlıyı seven bir millet olduğumuzu herkes bilir zaten. Hatta öyle ki tatlı ile meşhur olan illerimiz bile mevcut. Tatlı deyince hemen herkesin aklına zor olan tatlılar gelir. Ancak mutfağımızda zor tatlı olduğu kadar kolay olan tatlılar da vardır. Hatta bunlardan en meşhuru da muhallebidir. Eski zamanlarda insanlar arkadaşları ile buluşacakları zaman pastaneye gider özellikle muhallebi yerlerdi. Ben de bugün sizlere o eski muhallebiyi aratmayacak bir tatlı tarifi vereceğim. O zaman şimdiden kolay gelsin.


Muhallebi tatlısı için gerekli olan malzemeler

  • 5 su bardağı yani 1 litre süt
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağından biraz fazla şeker (İsterseniz daha fazla da kullanabilirsiniz.)
  • 1 paket vanilya

Üzeri için gerekli olan malzemeler

  • Tarçın
  • Çilek

Muhallebi tatlısı nasıl yapılır?


Muhallebi için ilk olarak sütü, şekeri ve nişastayı bir tencereye koyun ve ocağın altını açın. Kaynamaya başlayana kadar sürekli olarak karıştırın. Eğer karıştırmaz iseniz muhallebi topaklanmaya başlayacaktır. Buda görüntü olarak pek iyi durmayacaktır. Kaynamaya başladıktan sonra yani tabiri caiz ise göz göz olduktan sonra bir veya iki dakika kaynatın ve margarini içerisine atıp ocağın altını kapatın. Muhallebi biraz soğuduktan sonra bir paket vanilyayı ekleyin ve ara ara karıştırın. Eğer topak olmuş ise bir mikser ile çırpın ve sunum yapacağınız kablara alın. Üzerini tarçın ile süsleyin. Tabi eğer arzu ederseniz çilekte kullanabilirsiniz. Muhallebi tatlısını soğuduktan sonra afiyet ile yiyebilirsiniz.

Muhallebi Tatlısı Yorumları

soru

Hatice Azra

08 Eylül 2018 Cumartesi

Merhaba çilek bulamadım marketlerde acaba üzerinin süsü için alternatif başka bir meyve ne olabilir? Bir de rulo şekline getirmek için nasıl yapacağız anlatırsanız

Cevap yaz
cevap

Tözüm

24 Eylül 2018 Pazartesi

Süslemeyi ağız tadınıza göre değiştirebilirsiniz. Vişne ile de süsleyebilirsiniz. Rulo yapmak için ise bisküviyi bir tepsiye dökünüz, üzerine muhallebiyi yayınız 1 saat kadar dolapta bekletiniz daha sonra büyüklüğünü kendinize göre ayarlayıp ikiye bölünüz ve rulo şekline getiriniz.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tahinli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sade Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sade Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebi Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muzlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebi Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6