Pratik Muhallebi Pratik muhallebi, malzemeleri kolayca bulunabilen ve yapımı oldukça basit bir tatlıdır. Yemeklerden sonra veya ara öğünlerde tüketilebilecek lezzetli bir alternatiftir. Evdeki büyük küçük herkesin sevebileceği bu tatlı, isteğe bağlı olarak sıcak ya da soğuk şekilde servis edilebilir. Pratik Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler
Pratik Muhallebi Nasıl Yapılır? Nişasta, şeker ve süt bir tencereye alınmalı ve sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirilmelidir. Karışım göz göz olduğunda, margarin eklenmeli ve karıştırılmalıdır. Ocağın altı kısık ateşte olmalıdır. İki dakika daha kaynaması beklenmelidir. Ocaktan alındıktan sonra vanilya eklenir ve karıştırmaya devam edilmelidir. Eğer topaklanma oluşursa, mikser yardımıyla topaklanmalar giderilmelidir. Soğuduktan sonra kaselere dağıtılıp üzerine tarçın veya Hindistan cevizi serpiştirilerek servis yapılabilir. Ekstra Bilgiler Pratik muhallebinin lezzetini artırmak için bazı ipuçları:
Afiyet olsun. |