Elmalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Elmalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Muhallebi

Elmalı muhallebi, büyük küçük herkesin severek tükettiği hafif bir tatlı çeşididir. Çalışan bireyler için oldukça pratik ve yapımı kolay olan bu tatlının birkaç çeşidi bulunmaktadır. Elmalı muhallebi, şerbetli tatlılara göre daha hafif ve lezzetlidir. Diyetisyenler tarafından da tatlı alternatifi olarak sıklıkla önerilmektedir.

Elmalı Muhallebi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket pötibör bisküvi
  • 6 adet orta boy elma
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı şeker

Muhallebi İçin

  • 4 su bardağı süt
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağından biraz az toz şeker
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt

Üzeri İçin

  • Ceviz

Elmalı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Uygun bir tava içerisine rendelenen elmaları ve iki yemek kaşığı şekeri alıp elmaların rengi dönene kadar iyice pişirin. Elmalar piştikten sonra karışımı bir kaba boşaltın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra bir buçuk tatlı kaşığı tarçını ekleyip karıştırın.

Orta boy bir borcama biraz şeker serpin. Bisküvilerden bir kat dizin. Pişirdiğiniz elmaları bisküvilerin her tarafına iyice yayın. Üzerine bir kat daha bisküvi dizin ve bu sırada muhallebiyi pişirmeye başlayın.

Krem şanti ve iki bardak sütü ayırıp, muhallebi için gerekli olan tüm malzemeleri uygun bir tencereye alarak sürekli karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatıp iki yemek kaşığı tereyağı ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın ve soğumaya bırakın. 2 su bardağı süt ile krem şantiyi çırpın. Muhallebi tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuduktan sonra krem şantiyi içine ekleyip mikserle iyice çırpın. Muhallebi pürüzsüz bir kıvam alacaktır.

Elmaların üzerine muhallebiyi yayın. Üzerine biraz pötibör ufalayın ve ceviz serpin. Buzdolabında 1 saat kadar bekletip soğuk olarak servis edin.

Ekstra Bilgiler

Elmalı muhallebi, besleyici değeri yüksek ve lezzetli bir tatlıdır. Elmaların içerdiği vitaminler ve mineraller ile muhallebinin hafifliği birleşerek sağlıklı bir tatlı alternatifi sunar. Özellikle çocukların severek tüketeceği bu tatlı, aynı zamanda misafirleriniz için de ideal bir ikramdır.

Elmalı muhallebi, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir ve farklı tarif varyasyonları ile zenginleştirilebilir. Örneğin, muhallebiye eklenebilecek fındık, badem veya kuru üzüm gibi ek malzemelerle tatlıya farklı lezzetler katabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni