Kavrulmuş Kadayıflı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Kavrulmuş Kadayıflı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kavrulmuş Kadayifli Muhallebi

Kavrulmuş kadayıflı muhallebi, muhallebinin klasik lezzetinin üzerine çıtır çıtır kadayıf katılarak elde edilen bir tatlıdır. Genellikle sade muhallebi herkesin severek tükettiği bir sütlü tatlıdır. Ancak, içine farklı malzemeler ekleyerek çeşitli lezzetlerde muhallebi yapmak mümkündür. Örneğin, meyveler, fındık, ceviz, fıstık tozu ve kadayıf gibi farklı gıdalar katılarak zenginleştirilebilir. Bebekler için genellikle sade muhallebi tercih edilirken, çocuklar ve yetişkinler için farklı gıda eklenmiş muhallebiler tercih edilmektedir. Misafirlerinize hem hafif hem de yapımı oldukça basit olan kavrulmuş kadayıflı muhallebiyi ikram edebilirsiniz. Şerbet ve kadayıf birleştiğinde biraz ağır gelebilir, ancak sütlü muhallebi ile yapıldığında yumuşacık muhallebi altında ve üstünde kavrulmuş çıtır kadayıf ile mükemmel bir tatlıdır.

Kavrulmuş Kadayifli Muhallebi İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 400 gram tel kadayıf
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı parçalanmış ceviz içi

Muhallebisi İçin

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket çiğ krema

Kavrulmuş Kadayifli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Kadayıfları küçük parçalar halinde kırınız ya da bıçak yardımı ile kesiniz. Daha sonra tavanın içerisine tereyağını koyup eritiniz. Üzerine kadayıfları ve toz şekeri ekleyerek karıştırarak çıtır oluncaya kadar kavurunuz. Kavrulmuş kadayıfın içerisine parçalanmış ceviz içini ekleyip karıştırarak soğuması için kenara kaldırınız.

Muhallebi için tencerenin içerisine sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri koyarak topaklar kayboluncaya kadar çırpma teli ile çırpınız. Daha sonra tencereyi ateşin üzerine alıp karıştırarak kıvamını alıncaya kadar muhallebiyi pişiriniz. Muhallebi göz göz olduktan sonra içine çiğ kremayı ve vanilyayı ekleyip karıştırınız. Hafif ılıması için pişen muhallebiyi kenara kaldırınız.

Tatlıyı hazırlayacağınız kabın içerisine kavrulmuş tel kadayıfın yarısını dökerek yayınız. Üzerine ılımış olan muhallebinin hepsini döküp kadayıfları kapatınız. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine döküp her yerine yayınız. Hazır olan kadayıflı muhallebiyi dinlenmesi için bir saat kadar buzdolabına kaldırınız. Servis tabağına tatlınızı dilimleyerek hazırlayınız.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Kavrulmuş kadayıflı muhallebiyi servis ederken üzerine ekstra ceviz veya fıstık ekleyebilirsiniz. Ayrıca, tatlıyı daha da zenginleştirmek için üzerine tarçın serpebilirsiniz. Bu tatlı, özel günlerde ve davetlerde misafirlerinize sunabileceğiniz hafif ve lezzetli bir alternatiftir. Muhallebinin kıvamını tutturmak için sürekli karıştırmak önemlidir; topaklanma olmaması için dikkatli olunmalıdır. Ayrıca, kadayıfı kavururken yakmamaya özen gösteriniz, aksi halde tatlınızın tadı acılaşabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

7 Aylık Bebek Muhallebi Tarifleri ve Malzemeleri

7 Aylık Bebek Muhallebi Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin İrmikli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin İrmikli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

6 Aylık Bebek Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

6 Aylık Bebek Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pratik Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri