Vişne Sulu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Vişne Sulu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Sulu Muhallebi

Vişne sulu muhallebi, adını ilk duyduğunuzda garip karşılayabilirsiniz, ancak tattığınızda tüm önyargılarınız kaybolacaktır. Muhallebi, vişne suyunun ekşi tadı ile birleşince yaz mevsimi için ideal bir tat halini alır. Eskiden bize çok farklı ve lezzetli gelen tatlar artık bizim için eskisi kadar özel değil. Bunun en temel sebebi, günümüzde tattığımız çeşitliliğin artması ve buna bağlı olarak damak zevkimizin iyice gelişmesidir. Eskiden annem su ve nişasta ile muhallebi yaptığında hepimiz üzerine çökerdik; oysaki şimdi bırakın su ile yapılan muhallebiyi, sütlü muhallebi bile basit bir tatlı olarak gelmektedir. İşte vişne suyu ile hazırlayacağınız bu tarif sayesinde muhallebiyi sıradan ve basit olmaktan çıkarıp misafirlerinizin gözünde farklı bir yere taşıyacaksınız. Bu tatlının vişneli olan kısmı için özellikle vanilyalı puding kullanmayı tercih ediyorum.

Vişne Sulu Muhallebi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı soğuk süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket pötibör kakaolu bisküvi
  • 1 paket vanilyalı puding ya da hazır muhallebi (3,5 su bardağı süt ile yapılan marka tercih edin)
  • 2,5 su bardağı hazır vişne suyu

Vişne Sulu Muhallebi Nasıl Yapılır?

Vişne sulu muhallebi yapımı için öncelikle soğuk sütü bir çorba tenceresine boşaltın. Üzerine un ve şekeri ilave ederek kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynamaya başladığında yaklaşık 5 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. Bu şekilde un kokusu tamamen kaybolur. Muhallebi piştiğinde ocaktan alın ve içerisine tereyağı ve vanilyayı ilave ederek erimesini sağlayın.

Diğer taraftan bir tencerenin içerisine vişne suyunu boşaltın ve üzerine pudingi de ekleyerek klasik puding şeklinde pişirin. Daha sonra bisküvileri robottan geçirerek toz haline getirin. Kupların içerisine birer çorba kaşığı ufalanmış bisküvi doldurun. Üzerine de muhallebiyi paylaştırın. Kalan bisküvilerden istediğiniz kadarını muhallebinin üzerine yayın. En üstüne ise vişne suyu ile yaptığınız muhallebiyi eşit miktarda dağıtın. Vişne sulu muhallebi hazır. Kupların ağzını streç film ile kapatarak buzdolabına kaldırın ve soğuk olarak servis yapın. Evinizde donmuş vişne ya da vişne reçeli varsa meyvesi ile üzerini süsleyebilirsiniz. Vişne sulu muhallebi saydam olduğunda üstten bakıldığında ortadaki bisküviler görünür. Hatta bisküvinin tam ortasına meyve koyarsanız böyle daha şık bir görüntü de yakalayabilirsiniz.

Ekstra İpuçları

  • Vişne suyunu evde kendiniz hazırlayarak daha doğal bir tat elde edebilirsiniz. Bunun için vişneleri kaynatarak suyunu elde edebilirsiniz.
  • Tatlıyı daha hafif yapmak için şeker miktarını azaltabilir veya doğal tatlandırıcılar kullanabilirsiniz.
  • Üzerine rendelenmiş çikolata veya Hindistan cevizi serpebilirsiniz. Bu, tatlıya ekstra bir lezzet katacaktır.

Vişne sulu muhallebi, hem lezzeti hem de sunumuyla misafirlerinizi etkileyecek bir tatlı. Yaz aylarında serinletici ve hafif bir seçenek olarak sofralarınızda yerini alacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Petibörlü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebi Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri