İki Renkli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

İki Renkli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Muhallebi, görünümü ile göz dolduran ve lezzeti ile de herkese hitap eden bir tatlıdır. Sürekli dondurma isteyen çocuklar için güzel bir yaz tatlısı alternatifi olabileceği gibi kabul günlerinde ya da akşam yemeklerinden sonra sevdiklerinize ve ailenize güvenle ikram edebilirsiniz. İki renkli muhallebi her evde bulunabilecek malzemeler ile kolayca hazırlanır ve güvenle ikram edilir. İçinde ne olduğunu bildiğiniz ve kendi ev ortamınızda hijyenik olarak yapacağınız bu tatlı hem ev ekonominize hem de sağlığınıza faydalı olacaktır. Ramazan sofralarında tatlı olarak ikram edebilir ve bu hafif düşük kalorili tatlı ile tüm övgüleri toplayabilirsiniz.

İki Renkli Muhallebi Malzemeleri
  • 8 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram tuzsuz tereyağı
  • 1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı
  • Hazır çikolata sosu

İki Renkli Muhallebi Nasıl Yapılır?

İki renkli muhallebi hazırlamak için öncelikle derin bir tencereye un, nişasta ve şeker koyulur ve iyice karıştırılır. Üzerine süt eklenir ve kaynamaya başlayana kadar karıştırılır. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısılır ve dört beş dakika daha pişirilip ocaktan alınır. Ocaktan alınan muhallebinin içine vanilya ve tereyağı eklenir ve tereyağı eriyene kadar karıştırılır. Sonra muhallebi iki parçaya bölünür ve bir yarısına dört yemek kaşığı kakao eklenerek her iki yarısı da mikser ile beş dakika kadar iyice çırpılır. Muhallebi kaplarının tabanı su ile ıslatılır ve beyaz olan muhallebi tüm kaplara eşit olarak dağıtılır, sonra kakaolu muhallebi beyaz olanın üzerine eşit olarak tüm kaplara dağıtılır ve iyice soğuyana kadar buzdolabına alınır. Muhallebiler iyice soğuduktan sonra tatlı tabaklarına ters çevrilir ve çikolata sosu ve çekilmiş Antep fıstığı ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Ekstra Bilgiler

İki renkli muhallebi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır:
  • Un ve nişastayı tencereye eklerken topaklanmaması için iyice karıştırın.
  • Sütü eklerken yavaş yavaş ekleyip karıştırarak ekleyin ki karışım pürüzsüz olsun.
  • Muhallebi soğurken üzerinin kabuk tutmaması için arada sırada karıştırabilirsiniz.
  • Sunum yaparken farklı meyveler veya farklı kuru yemişlerle süsleyerek görselliği artırabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Göğsü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kupta Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kupta Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri