Tiramisu Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tiramisu Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Tiramisu muhallebisi, Tiramisu kökeni İtalya mutfağı olan bir tatlı çeşididir. İlerleyen mutfak kültürü ve Türk mutfağı ile birleşimlerinden ötürü Tiramisu muhallebisi günümüzde yapılan ve lezzetle yenen bir hafif tatlı çeşididir. Tiramisu kelime anlamı olarak beni kendime getir anlamına geldiğinden özellikle biz bayanları ifade eden bir yapıya sahiptir. Çünkü tüm bayanlar tatlı yediğinde kendime geldim der. Tiramisu ilk olarak 1960 yıllarında yapılmaya başlanan bir lezzettir. Çok uzun bir geçmişi olan bu tatlı 1983 yılında ilk olarak Veneto tatlıları kitabında yer alarak dünyaya tanıtılmıştır. Pek çok tarif çeşidi olan Tiramisu genel olarak ortak malzemeleri olan espresso, kakao ve mascarpone peyniridir.


Tiramisu Muhallebisi malzemeleri

  • 250 gram kadar labne
  • Yarım kilo tam yağlı süt
  • Yüz gram kadar toz şeker
  • Kırk gram un
  • Bir tatlı kaşığı dolusu kahve
  • Bir adet hazır kakaolu kek
  • Bir tatlı kaşığı dolusu kakao
  • Elli gram fıstık içi
  • Yüz gram tereyağı

Tiramisu Muhallebisi nasıl yapılır?


İlk önce büyük bir cezve içerisine bir fincan su ve bir fincanda toz şeker ilave edilir. Kaynaması için ocak üzerine alınan cezve şeker eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra eriyen şekerli su içerisine bir kaşık kahve ilave edilerek bir iki taşım kaynatılır. Daha sonra ocaktan alınarak ılımaya bırakılır. Daha sonra alınan hazır kek kare şeklinde küp şeklinde kesilerek belirlenen ölçülerde kaselerin içerisine yerleştirilir. Daha sonra ılımaya bırakılan kahve karışımı şerbeti keklerin üzerine her kâse için dökülerek ıslatılması sağlanır. Daha sonra fıstık içleri ıslanan keklerin üzerine her kâseye eşit şekilde dökülerek dağıtılır. Bu arada muhallebisi için gereken malzemelerden tencere içerisine süt, şeker, un ilave edilerek orta ateşte ocak üzerine konur. Sürekli karıştırma ile pişirilen sos kaynadığında gereken kıvamı alır ve sos hazır hale gelir. Sıcak sos üzerine labne ve tereyağı ilave edilerek iyice eriyip karışması sağlandıktan sonra sıcak sos bir kepçe yardımı ile kâse içlerine eşit miktarlarda dağıtılarak dökülür. İşlem bütün kaseler için yapıldıktan sonra bu kaseler gereken kıvama gelebilmesi için buzdolabında otuz dakika bekletilir. Daha sonra dolaptan çıkması ile üzerine kahve kakao karıştırılarak bir süzgeç yardımı ile serpiştirilir. Artık Tiramisu muhallebisi hazır ve servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Tiramisu Muhallebisi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Meyve Sulu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Sulu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tahinli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yulaf Unundan Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Yulaf Unundan Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmikli Bebek Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Bebek Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Muhallebi Kalori?

Sakızlı Muhallebi Kalori?

Sütlü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6