Tiramisu Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Tiramisu Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Tiramisu Muhallebisi

Tiramisu Muhallebisinin Kökeni

Tiramisu, kökeni İtalya mutfağına dayanan bir tatlı çeşididir. İlerleyen mutfak kültürü ve Türk mutfağı ile birleşiminden ötürü Tiramisu muhallebisi, günümüzde yapılan ve lezzetle tüketilen hafif bir tatlı çeşididir. Tiramisu kelime anlamı olarak "beni kendime getir" anlamına gelir ve bu özelliği, özellikle tatlı yediğinde kendine geldiğini söyleyen insanlar için oldukça uygundur. Tiramisu, ilk olarak 1960'lı yıllarda yapılmaya başlanan bir lezzettir. Uzun bir geçmişe sahip olan bu tatlı, 1983 yılında ilk olarak Veneto tatlıları kitabında yer alarak dünyaya tanıtılmıştır. Pek çok tarif çeşidi olan Tiramisu'nun genel olarak ortak malzemeleri espresso, kakao ve mascarpone peyniridir.

Tiramisu Muhallebisi Malzemeleri

  • 250 gram labne peyniri
  • 500 ml tam yağlı süt
  • 100 gram toz şeker
  • 40 gram un
  • 1 tatlı kaşığı kahve
  • 1 adet hazır kakaolu kek
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 50 gram fıstık içi
  • 100 gram tereyağı

Tiramisu Muhallebisi Nasıl Yapılır?

İlk olarak büyük bir cezve içerisine bir fincan su ve bir fincan toz şeker ilave edilir. Kaynaması için ocak üzerine alınan cezve, şeker eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra eriyen şekerli su içerisine bir kaşık kahve ilave edilerek bir iki taşım kaynatılır. Daha sonra ocaktan alınarak ılımaya bırakılır. Hazır kek kare şeklinde küp şeklinde kesilerek belirlenen ölçülerde kaselerin içerisine yerleştirilir. Ilımaya bırakılan kahve karışımı şerbeti, keklerin üzerine her kâse için dökülerek ıslatılması sağlanır. Fıstık içleri, ıslanan keklerin üzerine her kâseye eşit şekilde dökülerek dağıtılır.

Bu arada muhallebisi için gereken malzemelerden süt, şeker ve un tencere içerisine ilave edilerek orta ateşte ocak üzerine konur. Sürekli karıştırma ile pişirilen sos kaynadığında gereken kıvamı alır ve sos hazır hale gelir. Sıcak sos üzerine labne ve tereyağı ilave edilerek iyice eriyip karışması sağlandıktan sonra sıcak sos, bir kepçe yardımı ile kâse içlerine eşit miktarda dağıtılarak dökülür. İşlem tüm kaseler için yapıldıktan sonra bu kaseler, gereken kıvama gelebilmesi için buzdolabında otuz dakika bekletilir. Daha sonra dolaptan çıkarılması ile üzerine kahve ve kakao karıştırılarak bir süzgeç yardımı ile serpiştirilir. Artık Tiramisu muhallebisi hazır ve servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tiramisu Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Tiramisu Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri