Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf muhallebi; Muhallebi süt ile yapılan ve içerisinde buğday nişastası olan bir tatlı çeşididir. Kadayıf ise hamurdan elde edilen ve birden çok çeşidi bulunan yiyeceklerden bir tanesidir. Şerbet ile tatlandırılarak tatlısı yapılan kadayıf tek başına da çok sevilerek tüketilen şerbetli tatlıların başında gelir. Özellikle Orta doğu, Balkanlar ve ülkemizde bilinen bu kadayıf çeşitlerinin hepsi tatlı olarak yapılmaktadır. Kadayıf çeşitlerinden kullanacağımız tel kadayıf yumuşak veya pişmiş bir kıvamda satışı olan bir yiyecektir.


Kadayıf muhallebinin malzemeleri

  • Yüz gram tereyağı,
  • 250 gram taze tel kadayıf,
  • Bir çay bardağı toz şeker,
  • Bir çay bardağı çekilmiş fındık içi,

Muhallebisi için gereken malzemeler

  • Bir su bardağı toz şeker,
  • Beş su bardağı süt,
  • Beş yemek kaşığı un,
  • Bir yemek kaşığı dolusu margarin,
  • İki yemek kaşığı nişasta,
  • Bir paket krem şanti,
  • Bir adet paket vanilya,

Kadayıf muhallebi nasıl yapılır?


Öncelikli olarak kadayıflar bir mutfak makası yardımı ile küçük küçük kesilir. Parçalara ayrılan kadayıf bir teflon içerisine tereyağı ilave edilerek kavrulur. Kavrulduğunda yeterli sertliğe ulaşan kadayıfların içerisine toz şeker ilave edilerek kızarıp kavruluncaya kadar karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra içerisine çekilmiş olan fındık içi ilave edilerek bir iki karıştırılır ve ocaktan alınır. Daha sonra muhallebisini yapabilmek için gereken şeker, süt, nişasta ve un bir başka tencere içerisine alınarak koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Koyulaşması gerçekleştiğinde içerisine margarin ve vanilya da ilave edilerek karıştırılır ve ocaktan alınır. Hazırlanan krema ılıdığında içerisine toz krem şanti eklenerek iki veya üç dakika kadar bir robot yardımı ile çırpılır. Daha sonra tatlımızı hazırlayacağımız servis tabağı alınarak üzerine kelepçe yerleştirilir ve kadayıf muhallebinin şekli düzgün olsun diye içerisine önce taban olarak kadayıf karışı bir parmak kalınlığında yerleştirilir. Düz bir spatula yardımı ile bası uygulayarak sıkıştırılan kadayıf karışımının üzerine hazırlanan muhallebi kreması da tamamı olacak şekilde dökülür ve eşit şeklide dağılımı yapılır. Daha sonra iki parçaya ayırdığımız kadayıf karışımının kalan miktarı muhallebi kremasının üzerine dökülerek tekrar spatula yardımı ile iyice bası uygulanması ile hazır hale gelir. Daha sonra hazırlanan kadayıf muhallebisi dinlenmesi gereken kıvama ulaşması için buzdolabında en az bir gece bekletildikten sonra misafirlere servis edilebilir hale gelir.

Afiyet olsun.

Kadayıf Muhallebi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muzlu Rulo Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Sulu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Sulu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Su Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Su Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebi Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tel Şehriyeli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Tel Şehriyeli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebi Dolgulu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Dolgulu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6