Hindistan Cevizli Muhallebi Hindistan Cevizli Muhallebi, özellikle Türk mutfağında sıkça yapılan sütlü tatlılardan biridir. Büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilen bu tatlının ana malzemeleri süt, şeker, un ve nişasta olarak değişmez. Ancak farklı lezzetler katmak için çeşitli malzemeler ve meyveler de eklenerek muhteşem tatlar elde edilebilir. Sütlü muhallebiler her zaman en hafif tatlılar olarak bilinir ve oldukça besleyicidirler. Kullanılan malzemeler hem besleyici hem de doyurucudur. Süt ile hazırlanan muhallebilere en çok Hindistan cevizi ve tarçın yakışır. Kendine özgü yağa sahip olan Hindistan cevizi oldukça besleyici bir besin maddesidir. Hindistan Cevizli Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler
Hindistan Cevizli Muhallebi Nasıl Yapılır? Tencereye öncelikle sütü, nişastayı, unu, toz şekeri ve Hindistan cevizini koyarak karıştırın. Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın ve tezgahın üzerine alarak soğuması için yaklaşık 15-20 dakika dinlendirin. Muhallebi ılındıktan sonra içine kremayı ekleyin ve mikserle önce düşük ayarda, sonra hızlandırarak 10 dakika çırpın. Hazırladığınız muhallebiyi önceden hazırladığınız kuplara paylaştırın. Dışarıda bir süre daha soğumaya bıraktıktan sonra Hindistan cevizli muhallebiyi buzdolabında yaklaşık 1-2 saat soğumaya ve dinlenmeye bırakın. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun. |
Sevnaz
15 Temmuz 2024 PazartesiHindistan cevizli muhallebi yaparken nişasta ve unu eklerken topaklanma olmaması için ne yapmak gerekiyor? Ayrıca mikserle çırpma süresi tam olarak neden 10 dakika olmalı?
Cevap yazAdmin
15 Temmuz 2024 PazartesiSevnaz Hanım, hindistan cevizli muhallebi yaparken nişasta ve unu eklerken topaklanma olmaması için öncelikle kuru malzemeleri sıvı karışıma yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak eklemek önemlidir. Bu şekilde topaklanma riski azalır. Ayrıca, karışımı tel çırpıcı ile karıştırmak da topaklanmayı önlemeye yardımcı olabilir.
Mikserle çırpma süresinin 10 dakika olmasının sebebi, muhallebinin pürüzsüz ve kremamsı bir kıvama gelmesini sağlamaktır. Bu süre, malzemelerin iyice karışmasını ve istenilen kıvamın elde edilmesini garanti eder. Daha kısa süre çırparsanız, muhallebi yeterince kıvamlı ve homojen olmayabilir.