Tel Şehriyeli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Tel Şehriyeli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Tel Şehriyeli Muhallebi

Tel şehriyeli muhallebi, klasik muhallebi tatlarının dışında alternatif arayanlar için son derece ideal bir tatlıdır. Özellikle sunumu ile göz dolduran ve davetler ya da kabul günleri için övgüler toplayabilecek, hem lezzetli hem de görsel açıdan güzel bir tatlıdır. Tel şehriye ile hazırlanan muhallebiye halk arasında "kuş yuvası muhallebisi" de denilmektedir. Yapımı kolay, lezzeti güzel ve sunumu göz dolduran bir tatlıdır. Her evde bulunan malzemeler ile kolaylıkla ve uygun fiyatlarla hazırlanabilir ve hem ailenize hem de sevdiklerinize güvenle ikram edebilirsiniz. Sıcak yaz akşamlarında dondurmaya alternatif olarak hazırlayabilir ve kalori korkusu olmadan güvenle bu hafif tatlıyı tüketebilirsiniz.

Tel Şehriyeli Muhallebi Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 200 gr tuzsuz tereyağı
  • 1 paket tel şehriye
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık ya da ceviz

Tel Şehriyeli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Tel şehriyeli muhallebi hazırlamak için öncelikle tel şehriyeler 1 çorba kaşığı tereyağı ile bir tava içinde tatlı bir kahverengi renk alana kadar kavrulur ve ocaktan alınır. Tercihe göre çekilmiş fındık ya da ceviz ile karıştırılıp soğuması için bir kenara alınır.

Muhallebiyi hazırlamak için ise un, nişasta ve şeker derin bir tencereye alınır ve karıştırılır. Ardından bir litre süt eklenerek kaynayana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır ve birkaç dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır. Ocaktan alınan muhallebinin içine tereyağı ve vanilya eklenir ve mikserin önce düşük, daha sonra hızlı devri ile dört beş dakika karıştırılır. Muhallebi nispeten katı olmalıdır.

Bir servis kabı içine önce kavrulan tel şehriyelerle kuş yuvasına benzer bir çanak oluşturulur ve sonra ortasına muhallebi eklenir. Tüm muhallebi bu şekilde hazırlandıktan sonra isteğe göre süslenip servis edilir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Tel şehriyeli muhallebinin lezzetini artırmak için muhallebiye ek olarak birkaç damla gül suyu ekleyebilirsiniz. Ayrıca, tatlıyı daha çekici kılmak için üzerine rendelenmiş çikolata ya da taze meyve dilimleri ekleyebilirsiniz. Bu tatlı, düşük kalorili ve hafif bir tatlı olduğu için özellikle diyet yapanlar tarafından da tercih edilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Bayhan

21 Temmuz 2024 Pazar

Tel sehriyeli muhallebiyi yaparken tel sehriyelerin tam olarak hangi renk alması gerektiğini nasıl anlayabilirim? Kavurma süresini nasıl ayarlamalıyım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Bayhan, tel şehriyeli muhallebi yaparken tel şehriyelerin rengi altın sarısı olmalıdır. Kavurma süresini iyi ayarlamak için orta ateşte sürekli karıştırarak tel şehriyelerin renginin dönmesini gözlemleyebilirsin. Tel şehriyeler altın sarısı rengine ulaştığında, kavurma işlemini sonlandırabilirsin. Bu genellikle birkaç dakika sürecektir ama dikkatli ol, çünkü tel şehriyeler hızlı bir şekilde yanabilir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni