İrmikli Bebek Muhallebisi İrmikli bebek muhallebisi tarifi oldukça faydalı, lezzetli ve mis gibi tereyağlı kolay bir tariftir. Bu muhallebinin içinde irmik bulunduğundan bebekler için çok faydalıdır. İrmik, kanın pıhtılaşmasını, kemik ve diş sağlığını, kas sistemini, sindirim sisteminin kolaylaşmasını, enerji depolanması ve taşınmasını, pH dengesini, vücudumuzdaki su dengesini ve bağışıklık sistemini oldukça etkilemektedir. İrmiğin diğer faydaları ise kan şekerini yavaş yavaş yükseltmesidir. Yüksek miktarda vücuda enerji vermektedir. Tokluk hissi uzun süre verdiği için bebeğiniz rahat ve huzurlu olacaktır. Kalp ve böbrek sağlığına da oldukça faydası bulunmaktadır. Bu yüzden bebeklerinize sık sık bu muhallebi tarifini yedirmeniz önerilir. Bu tarif çok kolay olduğu için hemen hazırlayabilirsiniz. İrmikli bebek muhallebisini bebeğiniz çok sevecektir. Protein, karbonhidrat ve enerji içeriği ile önemli bir besin kaynağı olan irmik, bebek beslenmesinde sık sık kullanılmaktadır. Ayrıca glisemik indeksi düşüktür, bu yüzden çok kolay sindirilmektedir. Birçok tarifte bebeklerin çorbalarında, kahvaltı karışımlarında irmik yer almaktadır. Şimdi irmikli bebek muhallebisi için malzemelere bir göz atalım; İrmikli Bebek Muhallebisi için Gerekli Malzemeler
İrmikli Bebek Muhallebisi Nasıl Yapılır? Su derin bir tencereye koyulur ve ardından irmik ilave edilir. Beraber karıştırıldıktan sonra ocak üzerinde orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakılır. Aksi halde tencerenin dibine tutabilir ve yanabilir. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırılarak kaynatılır. Diğer taraftan bir adet elma rendelenir. Kaynattığımız irmiğin üzerine elma rendesi, ceviz ezmesi, badem ezmesi ve tereyağı ilave edildikten sonra bir 5 dakika daha kaynatılır. Daha sonra bu pişen muhallebi bir kaseye alınır ve soğumaya bırakılır. Ilıdıktan sonra üzerine pekmez ve tarçın ilave edilerek karıştırılarak tatlandırılır. Daha sonra mis gibi lezzetli, doyurucu, bol vitaminli irmikli bebek muhallebisini bebeğinize afiyetle yedirebilirsiniz. İrmikli Bebek Muhallebisinde Alternatifler İrmikli bebek muhallebisi; birçok meyve ile hazırlanma alternatifi bulunmaktadır. İsteğe bağlı olarak tek meyve tercih edileceği gibi birden fazla meyve aynı anda da kullanılabilir. Bu durumda en önemli olan seçenek meyvelerin mevsim meyvesi olmasına dikkat edilmesidir. Mevsiminde meyve kullanmak hem daha taze olması açısından çok önemlidir hem de bu sayede çok daha doğal yiyecekle hazırlanmış olur. Aynı zamanda muhallebiyi tatlandırmak için en doğal yöntem pekmez kullanılmaktadır. Afiyet olsun. |
Bilal
25 Ağustos 2024 PazarBebek irmik muhallebisi yaparken kullandığınız irmik, gerçekten bebekler için çok faydalı bir malzeme. Ben de oğluma bu tarifi sık sık yapıyorum, çok seviyor. Özellikle içine rendelenmiş elma eklemek muhallebiyi daha lezzetli hale getiriyor. Sizce de bebek irmik muhallebisi tarifine başka hangi meyveleri eklemek iyi olur?
Cevap yazAdmin
25 Ağustos 2024 PazarMerhaba Bilal,
Bebek irmik muhallebisi, gerçekten besleyici ve lezzetli bir seçenek. İçine eklediğin rendelenmiş elma fikri de harika! Bu tarifin içerisine ekleyebileceğin diğer meyveler arasında muz ve şeftali önerebilirim. Muz, tatlılığı ve kremsiliği ile muhallebiyi zenginleştirirken, şeftali de ferah bir tat katabilir. Ayrıca, armut da yumuşak dokusu ile bebekler için oldukça uygundur. Bu meyvelerle birlikte muhallebiyi farklı tatlarla denemek, bebeğinin damak zevkini geliştirmesine yardımcı olabilir. Afiyet olsun!
Oktüre
04 Ağustos 2024 PazarBebekler için irmikli muhallebi yaparken su yerine süt kullanabilir miyim? Ayrıca ceviz ve badem ezmesi yerine başka ne kullanabilirim?
Cevap yazAdmin
04 Ağustos 2024 PazarOktüre,
Süt Kullanımı
Evet, bebekler için irmikli muhallebi yaparken su yerine süt kullanabilirsiniz. Süt, muhallebinin daha besleyici olmasını sağlar ve lezzetini artırır. Ancak, bebeğinizin süt alerjisi olmadığından emin olmalısınız. Eğer alerjisi varsa, süt yerine bebekler için uygun alternatif sütler kullanabilirsiniz.
Alternatif Malzemeler
Ceviz ve badem ezmesi yerine kullanabileceğiniz bazı alternatifler arasında, püre haline getirilmiş meyveler (muz, elma), hindistancevizi veya toz fındık yer alabilir. Bu malzemeler, muhallebiyi tatlandırmakla kalmaz, aynı zamanda besin değerini de artırır.
Afiyet olsun!
Soru Sor / Yorum Yap