Etimekli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Etimekli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli muhallebi, çok sevilen bir sütlü tatlıdır etimekli muhallebi. Herkes severek tüketir. Yapımı oldukça pratik olan bir tatlıdır. Fakat bir gece dolapta beklemesi gerekir. Bu nedenle misafiriniz gelmeden ya da canınız istediğinde bir gün önceden yapmalısınız. Fakat şerbet ile etimek ıslatılacağından şeker oranı biraz fazla olabilir. Bu nedenle şeker hastalarına, kilo problemi yaşayanlara çok fazla önerilmez. Şimdi tatlımızın tarifine bakalım.


Etimekli muhallebi yapımı için gerekli malzemeler

  • On iki adet tuzsuz etimek

Şerbeti için

  • Bir buçuk su bardağı şeker
  • İki su bardağı su

Muhallebisi için

  • Bir litre süt
  • Altı yemek kaşığı şeker
  • Bir paket vanilya
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Altı yemek kaşığı un
  • İki yemek kaşığı nişasta

Üzeri için
  • Bir paket krem şanti
  • Bir bardak süt
  • Bir bardak dövülmüş ceviz

Etimekli muhallebi nasıl yapılır?

Etimekli muhallebinin yapımı için ilk olarak şerbeti hazırlanır ve etimekler ıslatılır. Şerbeti için bir buçuk su bardağı şeker bir tencereye alınır ve üzerine iki su bardağı su eklenerek ocağa alınır ve altı açılır. Şerbet kaynamaya başlayınca beş altı dakika kadar kaynatılır ve ocak kapatılır. Etimekler borcama dizilir ve şerbet her tarafına eşit olarak dökülür. Etimekler bir kenara alınırken muhallebinin yapımına başlanır. Muhallebi yapımı için derin bir tencereye süt, altı yemek kaşığı şeker, altı yemek kaşığı un, iki yemek kaşığı nişasta alınır ve ocağa konularak altı açılır. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Topak kalmamasına dikkat edilir. Kaynayıp göz göz olunca altı kısılır ve birkaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır. İçerisine bir paket vanilya ve bir yemek kaşığı tereyağı eklenir. Ardından mikser yardımı ile üç dakika kadar çırpılır. Muhallebi etimeklerin üzerine dökülür ve her tarafına yayılır. Muhallebi soğurken üzeri için krem şanti hazırlanır. Krem şanti üzerindeki tarife göre bir su bardağı süt ile hazırlanır. Muhallebi iyice soğuyunca krem şanti üzerine sürülür ve ardından dövülmüş ceviz ile üzeri süslenir. Buzdolabına alınarak bir gece bekletilir ardından servis edilir.

Afiyet olsun.

Etimekli Muhallebi Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Jöleli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sade Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sade Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

6 Aylık Bebek Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

6 Aylık Bebek Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütsüz Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinç Unlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Evde Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Evde Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

10 Aylık Bebek Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

10 Aylık Bebek Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6