Bardakta Muhallebi Evlerimizin vazgeçilmez tatlılarından biri olan muhallebiyi farklı bir sunum şekliyle ortaya çıkarmak güzel bir fikirdir. Bu bakımdan, hem eğlenceli hem de sağlıklı ve doyurucu bir tat yakalamış oluruz. Büyük, küçük herkesin severek yediği bu vazgeçilmez tadı bir de bardakta denemek lazımdır. Görünümü oldukça şık olan bardaktaki muhallebileri yemek, o kadar lezzetlidir. Bardakta muhallebinin yapımı çok kolay ve eğlencelidir. Çocuklarımız ile yapabileceğimiz zevkli günler geçirmemize sebep olur. Yaz günlerinin en hafif ve doyurucu sütlü tatlıları arasındadır. Benim ailemin sürekli istediği ve severek tükettiği bu tatlıyı, hemen hemen her evde piştiğini görmek mümkündür. Bardakta Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler
Bardakta Muhallebi Nasıl Yapılır? İlk yapılacak işlem, muhallebi tenceremizin içerisine toz olan malzemelerimizi katmaktır. Ardından sütü azar azar döküyoruz. Sütü dökerken, çırpma teli yardımıyla karıştırıyoruz. Ocağımızın altını yakalım ve kaynayana kadar karıştıralım. Kaynayan muhallebinin altını kapatarak içerisine tereyağını da ekleyelim ve kabuklanmaması için ara ara karıştıralım. İsterseniz bu aşamada damla sakızı aromasını da ekleyebilirsiniz. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra muhallebiyi bardak kuplara koyarak dolaba soğuması için kaldıralım. Dolaptan çıkardığımız muhallebilerin üzerine toz tarçın ekleyerek daha da lezzetli ve farklı bir görünüm ortaya çıkarabiliriz. Ekstra Bilgiler Bardakta muhallebi, sunum açısından oldukça şık ve modern bir görüntü sunar. İsteğe bağlı olarak muhallebinin üzerine farklı süslemeler de yapılabilir. Örneğin:
Ayrıca, muhallebinin içerisine konulacak vanilin veya damla sakızı gibi aromalar, tatlıya farklı ve hoş bir lezzet katacaktır. Bu tarif, sadece yetişkinler için değil, çocuklar için de eğlenceli bir aktivite olabilir. Çocukların yaratıcılıklarını kullanarak muhallebiyi süslemelerine olanak tanıyabiliriz. Afiyet olsun. |
laydbug
15 Nisan 2024 PazartesiNişastasız olur mu
Cevap yazAdmin
15 Nisan 2024 PazartesiElbette, nişastasız yemek tarifleri de gayet lezzetli olabilir. Nişasta yerine başka bağlayıcılar veya koyulaştırıcılar kullanabilirsin. Örneğin, un, yulaf ezmesi, kırmızı mercimek veya sebze püreleri kullanarak yemeklerine aynı kıvamı verebilirsin. Bu şekilde hem daha besleyici hem de nişastasız tarifler elde edebilirsin. Denemekten korkma, yeni tarifler her zaman heyecan verici olabilir. Afiyet olsun laydbug!
Bir dost
15 Nisan 2024 PazartesiOlmaz nisasta melzemeyi kolaylaştırmaya yarar
Soru Sor / Yorum Yap