Nişastasız MuhallebiMuhallebi yapmak istediğinizde ancak nişasta olmadığında, bu tatlı krizlerinizi giderecek harika bir alternatiftir. Kıvamı normal muhallebiden biraz daha farklı olsa da, damakta oldukça hoş bir etki bırakacaktır. Bu tarif, aynı zamanda oldukça hafiftir ve akşamları bile rahatlıkla tüketilebilir. Hazır malzemelerinizle kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Nişastasız Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler
Nişastasız Muhallebi Nasıl Yapılır?İlk olarak, bir tencereye süt, un ve toz şeker konulur ve orta ateşte kaynatmaya başlanır. Malzemeler kaynama noktasına yaklaşırken üzerine vanilya ve tereyağı eklenir. Kısa bir süre kaynadıktan sonra karışım kaselere alınarak soğumaya bırakılır. İsteğe göre üzerine mevsim meyveleri eklenerek süsleme yapılabilir. Örneğin, muz veya çilek muhallebiye çok yakışacaktır. Nişastasız muhallebi soğuduktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun. Ekstra BilgilerBu tarifte nişasta yerine un kullanılmasının sebebi, unun da kıvam verici bir ajan olarak işlev görmesidir. Ancak, un kullanımı muhallebinin dokusunu biraz daha yoğun hale getirebilir. Eğer daha hafif bir kıvam istiyorsanız, unu biraz daha az kullanabilirsiniz. Ayrıca, tatlının lezzetini artırmak için üzerine tarçın serpebilir veya badem gibi kuruyemişlerle süsleme yapabilirsiniz. Bu tür eklemeler, tatlıyı hem görsel açıdan daha çekici hale getirir hem de lezzetini zenginleştirir. |
Olculer insanlari sasirtmak icinmi degisik sekilde veriliyor? Litre-cay bardagi-kasik bunlarin es degeri bit olcu bulunamazmi
Cevap yazOlculer farkli amaclar ve kolayliklar icin cesitlenir. Litre, cay bardagi ve kasik gibi farkli olculer, ayni bilgiyi farkli sekillerde iletebilir. Standart bir birim kullanmak, dogru olculeri elde etmek acisindan onemlidir, bu nedenle her bir olcunun karsiligi bulunabilir. Ancak, tariflerde ve pratikte farkli olculer kullanilabilir, bu da kullaniciya kolaylik saglar.