Jöleli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Jöleli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli muhallebi, Muhallebi sütlü bir tatlı olduğundan herkes tarafından zevkle yenilen bir lezzettir. Özellikle çocuklar için tadına doyulmaz bir tatlıdır. Muhallebi jöle ve meyveler ile hazırlandığında efsane bir şölene dönüşür. Yaz kış yapılabilecek bir tarif olan jöleli muhallebi akşam yemekleri sonrası ya da 5 çaylarınızda soğuk bir lezzet olarak ikram edebileceğiniz nefis bir tatlı. Jöleli muhallebide çilekli bir jöle ile orman meyvelerinin uyumu hem görsel hem de lezzet açısından muhteşem. Sanırım kısa süre içinde yapılabilecek en pratik tatlı bu olsa gerek. Kolları sıvayıp bugüne kadar denemediğinize pişman olacağınız jöleli muhallebimize hemen başlayalım.


Jöleli muhallebi için gereken malzemeler

  • 1 litre soğuk süt
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 iri parça damla sakızı
  • 1 paket vanilya ya da sıvı vanilya aroması
  • 1 paket çilekli ya da vişneli jöle
  • 150 gram frambuaz ya da böğürtlen

Jöleli muhallebi nasıl yapılır?


Öncelikle muhallebiyi hazırlayalım, süt, toz şeker, un ve buğday nişastasını muhallebi yapacağımız tencereye alarak ocağın altını yakmadan pürüzsüz ve topaksız bir hale gelene dek karıştıralım. Damla sakızlarını da ilave edelim. Karışımı kısık ateşte karıştırmayı hiç aksatmadan göz göz olana dek kaynatalım. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilyasını da ekleyip soğuyana dek mikserle 6-7 dakika çırpalım ve kabuk bağlamaması için arada sırada karıştıralım. Çünkü pürüzsüz olması gerekiyor. Mikserle çırpmak sakız kıvamında bir muhallebi elde etmenizi sağlar. Soğutmuş olduğunuz beyaz muhallebiyi şık servis kaselerine ya da kuplara yarısından biraz fazla olacak şekilde pay edin.

Marketten hazır olarak satın almış olduğumuz çilekli jöleyi paketin üzerindeki tarife uygun şekilde hazırlayın. Çilekli jöle karışımından kepçe yardımı ile muhallebilerin üzerine dökün. Çilekli jöle muhallebinin üzerinde iyice donduğunda tercih ettiğiniz orman meyvelerinden böğürtlen ya da frambuaz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Dilerseniz üzerine 1 adet nane yaprağı koyarak daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Jöleli Muhallebi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etimekli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

7 Aylık Bebek Muhallebi Tarifleri ve Malzemeleri

7 Aylık Bebek Muhallebi Tarifleri ve Malzemeleri

Muhallebi Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Anne Sütüyle Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Anne Sütüyle Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sakızlı Muhallebi Kalori?

Sakızlı Muhallebi Kalori?

Güncel

Evde Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Evde Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6