Çikolatalı Muhallebi Çikolatanın mutluluk verdiği bilinen bir gerçektir ve bu nedenle kullanım alanları gün geçtikçe genişlemektedir. Türk mutfağının yüzlerce yıllık tatlıları arasında yer alan muhallebi, sevilen damak tatlarından biridir. Sütlü tatlılar genellikle hafif tatlı kabul edilmektedir. Muhallebi ile çikolata birleştirildiğinde ise ne kadar hafif olacağı tartışılabilir. Şeker sorunu olmayanlar için yapılabilecek bu tatlı, çikolatalı muhallebi, farklı bir damak tadı sunacaktır. Çocuklar ve gençler için ise hem tatlı hem de sağlıklı ve besleyici bir alternatiftir. Çikolatalı Muhallebi Malzemeleri
Çikolatalı Muhallebi Nasıl Yapılır? İlk olarak çikolatayı incecik doğrayıp bir kenara alın. Malzemeleri alabilecek bir tencereye nişastayı dökün, üzerine sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Şekeri ve kakaoyu da ekleyip iyice karıştırın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvama gelene kadar pişirin. Kıvama gelen muhallebinin içine hızla vanilyayı dökün ve güzelce karıştırın. İncecik doğranmış çikolataları muhallebinin içine ilave edin ve bir süre daha karıştırın. Tencereyi ocaktan alın ve muhallebiyi servis yapacağınız kup ya da kaselere sıcak halde paylaştırarak dökün. Ilınmasını bekleyin ve ılınan muhallebinin üzerine fındık veya fıstıkla süsleyebilirsiniz. Ilık sevenler için artık servis edebilirsiniz. Soğuk sevenler için ise buzdolabında birkaç saat bekletip servis edebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Çikolatalı muhallebinin lezzetini artırmak için farklı çikolata türleri kullanabilirsiniz. Bitter çikolata, sütlü çikolata ve beyaz çikolata gibi farklı türler tatlıya farklı lezzet katacaktır. Ayrıca, muhallebinin üzerine rendelenmiş çikolata, hindistan cevizi veya meyve dilimleri ekleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. |
Öngül
20 Temmuz 2024 CumartesiAcaba çikolatalı muhallebi yaparken nişastayı ve sütü karıştırırken topaklanma yaşadınız mı? Bu durumu nasıl çözdünüz?
Cevap yazAdmin
20 Temmuz 2024 CumartesiMerhaba Öngül,
Çikolatalı muhallebi yaparken nişasta ve süt karışımında topaklanma yaşamanın en yaygın sebeplerinden biri, nişastayı süte eklerken yeterince karıştırmamaktan kaynaklanır. Bu durumu önlemek için nişastayı süte azar azar ekleyip, sürekli karıştırmak gerekmektedir. Ayrıca, sütün ocağa konmadan önce oda sıcaklığında olması da topaklanmayı önlemeye yardımcı olur. Eğer topaklanma yaşanmışsa, karışımı bir süzgeçten geçirerek veya blender kullanarak pürüzsüz bir hale getirebilirsiniz. Umarım bu ipuçları size yardımcı olur. Afiyet olsun!