Un Muhallebisi Un muhallebisi, kolay ve bir o kadar da lezzetli bir muhallebi çeşididir. Çocuklar için içerisinde bol miktarda vitamin bulunan un muhallebisi, kilo alımında yardımcı olan bir tatlıdır. Un Muhallebisi Malzemeleri
Un Muhallebisi Nasıl Yapılır? Orta boy bir tencereye, öncelikle un, şeker ve vanilya konulur ve karıştırılır. Kuru malzemeleri önce koymak, süt döküldüğünde unun topaklanmasını önler. Sonrasında sütü döküp karıştırmaya başlıyoruz. Daha sonra margarini ekleyip kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz. Sürekli karıştırmamızın amacı, dibinin tutmamasını sağlamak ve topaklanmayı önlemektir. Kaynamaya başladığında, kaynayan un muhallebisinin içerisine veya üzerine tarçın ve fındık ekleyebilirsiniz. Ben tarçın ve fındığı içerisine koymayı tercih ediyorum, daha lezzetli oluyor. Tarçın, koku verdiğinden içerisine koyunca daha çok yakıştığını düşünüyorum. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp bir dakika daha karıştırmaya devam ederseniz, daha akışkan bir kıvam elde edersiniz. Ardından yaptığınız un muhallebisini kaselere boşaltarak buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra, soğuyunca servis yapabilirsiniz. Üzerine Hindistan cevizi veya yeşil fıstık ekleyerek sunumu güzelleştirebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Balkız
24 Mayıs 2024 CumaMerhaba. Ben de akşam misafirlerim için un muhallebisi yapmayı planlıyorum ama elimde tarifteki miktarda süt mevcut değil sütü daha az kullanırsam muhallebinin kıvamı bozulur mu? Yardımcı olursanız memnun olurum.
Cevap yazYeten
24 Mayıs 2024 Cumaİyi günler tarifte yazılan kadar sıvı kullanmazsanız muhallebinin kıvamı koyu olacaktır. Eğer sütün miktarı tariftekinden fazla az değilse kalan kısmı su ile tamamlayabilirsiniz. Bu tadında fazla bir değişikliğe neden olmaz. Ama suyu fazla kaçırırsanız tadı bozulabilir. Bu önerimi 1 bardak sütünüz azsa gibi durumlarda yapınız.