Mandalinalı Muhallebi Mandalinalı muhallebi, yeniliklere ve farklı tatlara açık olanlar için mükemmel bir seçenektir. Muhallebi, genç yaşlı herkesin sevdiği bir tatlı türüdür. Genellikle sütlü klasik tarifler akla gelir. Yapımı kolay olduğu için herkesin rahatlıkla hazırlayabileceği bir tatlıdır. Mandalinalı muhallebi ise özellikle kış aylarında mandalinayı değerlendirerek yapabileceğiniz leziz bir tariftir. Gerekli Malzemeler
Yapılışı Öncelikle derin bir tencerenin içine sütü, toz şekeri, vanilini, unu ve yumurtayı koyun. Topaklar geçinceye kadar hızlı hızlı çırpın ve topaklar gittikten sonra ocağa koyun. Muhallebi koyulaşana kadar çırpmaya devam edin. Birkaç taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Orta boy bir borcamın tabanını güzelce ıslatın. Bu, servis yaparken borcamdan kesip almayı kolaylaştırır. Daha sonra pişirdiğiniz muhallebiyi borcama dökün. Muhallebinin ikinci aşaması için mandalinaların suyunu sıkın. Başka bir tencereye nişastayı, toz şekeri ve mandalina suyunu koyun. Ocağa koymadan önce topaklanmalar geçene kadar hızlıca çırpın. Ardından ocağın altını açın ve koyulaşana kadar pişirin. İlk yaptığınız muhallebinin soğuduğundan emin olduktan sonra mandalina peltesini muhallebinin üzerine dökün. Üzerindeki mandalina peltesi soğuduktan sonra buzdolabında en az üç saat bekletin. Bu tatlı buzdolabında ne kadar çok dinlenirse o kadar lezzetli olur. Sunum yaparken arzu ederseniz mandalina dilimleriyle ve mandalinanın ekşi lezzetini alabilmek için üzerini bitter çikolatayla süsleyebilirsiniz. Sonuç Mandalinalı Muhallebi tarifiniz sunuma hazır. Afiyet olsun. |