Rulo MuhallebiRulo muhallebi, yapımı son derece basit ve her evde bulunan malzemeler ile kolayca hazırlanan pratik bir sütlü tatlıdır. Ani tatlı krizlerinde kısa bir süre içinde hazırlayacağınız ve şık sunumu ile gelen misafirlerinize ikram edebileceğiniz olağanüstü leziz bir tatlıdır. Üstelik diğer sütlü tatlılar gibi oldukça hafiftir. Ayrıca şekerini istediğiniz ölçüde katabilirsiniz. Bu nedenle şeker sorunu olan bireylerin de rahatlıkla tüketebileceği bir tatlıdır. Rulo Muhallebi Malzemeleri
Rulo Muhallebi Nasıl Yapılır?Rulo muhallebiyi hazırlamak için öncelikle geniş bir tencereye tereyağı ve unu ekleyerek kokusu çıkana kadar karıştırın. Daha sonra sütü ve şekeri katarak karıştırmaya devam edin. Süt kaynamaya başlayınca kıvam vermek için nişastayı ekleyip çırpmaya devam edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar yüksek ateşte karıştırın. Muhallebi istenilen kıvama geldikten sonra şekerli vanilini ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Diğer bir tarafta pötibör bisküvileri un haline getirmek için rondodan geçirin. İçine tarçını da ekleyerek iyice tahta bir kaşık yardımıyla harmanlayın. Daha sonra un haline getirdiğiniz pötibör bisküvileri uzun bir borcamın içine ya da tepsiye dökün ve her tarafına yayın. Üzerine muhallebiyi ekleyerek her tarafına eşit şekilde yayın. Son olarak, dilerseniz içine muzu uzunlamasına ya da dilimleyerek dizin. Muhallebinin kalıp gibi tutması için öncelikle oda sıcaklığında bekletin, ardından buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Muhallebi kalıp gibi tuttuktan sonra rulo şeklinde sarın. Arzu ettiğiniz büyüklükte dilimleyerek servis edin. Tabağın kenarını çikolata sosu ile süsleyerek şık bir sunum yapabilirsiniz. Önemli Not:Rulo muhallebiyi hazırlarken, yapım aşamasında muhallebi kalıp gibi tutmaz ve cıvık olursa, kıvam vermek için nişasta oranı çok önemlidir. Bu nedenle kıvama gelmediği zaman yarım çay bardağı su ile bir tatlı kaşığı ya da bir yemek kaşığı nişastayı karıştırıp muhallebinin içine ekleyin ve çırpın. Eğer muhallebi katılaşır ve normal muhallebi kıvamından daha katı olursa, sütü biraz ısıtın ve muhallebi yumuşayana kadar yavaş yavaş ılık süt ekleyin. Böylelikle muhallebi normal kıvama gelecektir. Ek olarak, bu tarifi daha da zenginleştirmek için muhallebinin içine damla çikolata, fındık veya ceviz ekleyebilirsiniz. Böylece tatlınız daha da lezzetli hale gelecektir. Ayrıca, üzerini Hindistan cevizi veya toz fıstık ile süsleyerek daha şık bir sunum elde edebilirsiniz. |
Rulo muhallebiyi yaparken muhallebinin kıvamını tutturmakta zorluk yaşayan var mı?
Cevap yazFalih bey, rulo muhallebiyi yaparken muhallebinin kıvamını tutturmak bazen zor olabiliyor. Muhallebinin kıvamını tutturmak için sürekli karıştırmak ve orta ateşte pişirmek önemli. Ayrıca, tarife uygun miktarda nişasta ya da un kullanmaya dikkat etmek gerekiyor. Umarım bu ipuçları işinize yarar!