Portakallı Muhallebi Portakallı muhallebi, hem lezzeti hem de pratik ve kolay yapımı ile herkesin severek tüketebileceği bir tatlı türüdür. İçerdiği portakal sayesinde vitamin değeri oldukça yüksektir. Bu tatlının besin değeri yüksek olması ve yapımının kolaylığı, onu özellikle çocuklar için ideal bir tercih haline getirir. Çocukların fiziksel ve bedensel gelişimine katkı sağlayacak bu tatlının yapımına birlikte göz atalım. Portakallı Muhallebi Malzemeleri
Portakallı Muhallebi Nasıl Yapılır? İlk olarak, 3 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker ve limon tuzunu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın. Şerbet kaynarken, başka bir kapta kalan 1,5 su bardağı suyu, 1 su bardağı portakal suyunu ve 1 su bardağı nişastayı çırpma teli ile iyice çırpın. Kaynamaya başlayan şerbetin içine, nişastalı karışımı yavaş yavaş ekleyin. Bu işlemi yaparken karışımın sürekli olarak karıştırılması gerektiğini unutmayın. Nişastalı karışım tamamen eklendikten sonra, tencereyi tekrar kaynamaya bırakın. Muhallebi koyu bir kıvama gelene kadar ara ara karıştırarak pişirin. İstenen kıvama ulaştığında ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Muhallebi ılındığında, içine rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyerek karıştırın. Muhallebiyi büyük boy kare bir borcama dökün ve buzdolabında yaklaşık yarım saat bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra, muhallebiyi küp küp kesin. Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servise hazır hale getirin. Dilerseniz, tatlınızı mevsiminde bulunan elma, armut, muz gibi vitamin değeri yüksek meyveler ile süsleyebilirsiniz. İşte lezzet ve vitamin değeri oldukça yüksek olan portakallı muhallebinin yapımı bu kadar basit. Afiyet olsun. |