Meyve Sulu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Meyve Sulu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Sulu Muhallebi:

Muhallebi, yediden yetmişe herkesin çok sevdiği bir tatlı türüdür. Tek başına bir tatlı olan muhallebiyi, çeşitli pastalarda da kullanabiliriz. Örneğin, yaş pasta çeşitlerinde, bisküvili pastalarda ve benzeri tatlı çeşitlerinde. Çocuklarımızı büyütürken de muhallebi çeşitlerinden fazlasıyla yararlanırız. Kolay yutumu ve pürüzsüz kıvamı sayesinde ek gıdaya başlayan bebeklerin beslenmesinde muhallebi çeşitlerinden oldukça fazla faydalanırız. Bizler için de oldukça hafif ve pratik bir tatlıdır ve fazlasıyla muhallebi çeşitleri vardır. Dilediğimiz aromayı kullanarak dilediğimiz muhallebi çeşidini yapabiliriz. Dilersek de çeşitli meyve suları kullanarak meyve sulu muhallebiler yapabiliriz. Her zamanki bilindik muhallebiler yerine farklı bir lezzet ve görünümde muhallebi denemek isterseniz, süt yerine meyve suyu kullanabilirsiniz. Meyve sulu muhallebi hazırlamak için öncelikle tarifi iyi okumak ve sonrasında da malzemeleri temin etmek gerekir. Şimdi doğru mutfağa, meyve sulu muhallebi hazırlığına geçelim.

Meyve Sulu Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre meyve suyu (Dilediğiniz herhangi bir meyve suyunu kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 4 kaşık mısır nişastası
  • 100 gram margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi

Hazırlanışı:

Küçük bir tencereye mısır nişastası, vanilya ve toz şekeri koyup yavaş yavaş meyve suyunu ilave ediyoruz. Meyve suyunu ilave ederken bir yandan da çırpıyoruz. Ardından kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Pişirdiğimiz muhallebiyi ocaktan indirip margarini ekliyoruz ve mikser ile margarin eriyinceye kadar çırpıyoruz. Hazırladığımız muhallebiyi borcam bir tepsinin altına dizdiğimiz bisküvilerin üzerine döküp üstünü düzlendiriyoruz. Hangi meyve suyunu kullandıysanız o meyve ile süsleyebilirsiniz. Dilerseniz tepsinin en altına sütlü muhallebi yapıp, ortaya bisküvi, en son olarak hazırladığımız meyve sulu muhallebiyi koyabilirsiniz. Hazırladığımız muhallebiyi buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Donunca dilediğiniz gibi kesip servis yapabilirsiniz. Dilerseniz küçük kaselerde de servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler:

Muhallebi tariflerinde kullanılan meyve suyu, tatlıya farklı bir aroma katmakla kalmaz, aynı zamanda besleyici değerini de artırır. Örneğin, portakal suyu kullanarak C vitamini açısından zengin bir tatlı yapabilirsiniz. Ayrıca, tarifi daha hafif hale getirmek için margarin yerine tereyağı veya bitkisel yağ kullanmayı tercih edebilirsiniz. Muhallebinizi daha renkli ve cazip hale getirmek için üzerine çeşitli taze meyveler, rendelenmiş çikolata veya hindistan cevizi serpebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ferec

12 Temmuz 2024 Cuma

Meyve suyu ile muhallebi yaparken şeker miktarını nasıl ayarladınız? Bazen meyve suyu zaten çok tatlı olabiliyor, bu durumda şekeri azaltmak gerekebilir mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ferec,

Meyve suyu ile muhallebi yaparken şeker miktarını ayarlamak gerçekten önemli. Eğer kullandığın meyve suyu zaten çok tatlı ise, şeker miktarını azaltmak iyi bir fikir olabilir. Bu şekilde muhallebinin tadı daha dengeli olur ve aşırı tatlılıktan kaçınabilirsin. Ben genellikle tarifte belirtilen şeker miktarını önce yarıya indirip, tadına bakarak gerekirse biraz daha eklemeyi tercih ediyorum. Bu yöntemle daha kontrollü bir şekilde tat ayarlayabilirsin. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Muhallebi Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şehriyeli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri