Muhallebi Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Muhallebi Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi, küçük yaşlarımızdan itibaren tanıdığımız ve sevdiğimiz bir tatlıdır. Hem yetişkinlerin hem de çocukların severek tükettiği bu tatlı, sağlıklı ve besleyici özellikleriyle öne çıkar. Muhallebi, tok tutma özelliği sayesinde de tercih edilen bir tatlıdır. Özellikle hamur işleri yerine daha hafif ve lezzetli bir alternatif olarak muhallebili tatlılar tercih edilmektedir. Çocuklarınızın okuldan geldiğinde veya akşamları televizyon izlerken sağlıklı bir atıştırmalık olarak muhallebiyi tercih edebilirsiniz.

Muhallebi yaparken çeşitlendirmek tamamen sizin elinizde. Muhallebinin içine damak tadınıza uygun meyveler veya diğer besinler ekleyerek hem görsellik açısından şık hem de lezzet açısından zengin hale getirebilirsiniz. Aşağıda, farklı muhallebi tariflerini bulabilirsiniz. İlk olarak, incirli muhallebiden başlayalım.

İncirli Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 adet taze incir

İncirli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Öncelikle, muhallebiyi pişireceğimiz tencereyi ocağa koyarak başlayalım. İncir ve tereyağı hariç, tüm katı malzemeleri karıştıralım. Unu, şekeri ve nişastayı karıştırdıktan sonra sütü azar azar ekleyelim ve karıştırarak ocağın altını açalım. Karışım kaynayana kadar sürekli karıştırmaya devam edelim. Kaynayan muhallebinin içine tereyağını ekleyip, ocağın altını kapatalım. Muhallebi ilk sıcaklığını kaybederken, yıkanmış incirlerin kabuklarını soyup rondodan geçirelim. İncirleri muhallebiyle karıştırarak veya şeker ekleyerek tatlandırıp üzerine ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Şeftalili Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet şeftali
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi İçin

  • 1 kilo süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kutu krema

Şeftalili Muhallebi Nasıl Yapılır?

İlk olarak şeftalileri güzelce yıkayıp kabuklarını soyup, küp küp doğrayalım. Doğranan şeftalileri küçük bir tencereye alalım. Şekeri, nişastayı ve suyu ekleyip pişirmeye başlayalım. Pişen şeftalili karışımı, muhallebiyi koyacağımız kuplara yan gelecek şekilde dökelim ve buzdolabına kaldıralım. Diğer bir tencerede muhallebi için sütü, unu ve şekeri ekleyelim. Son olarak kremayı ekleyip karıştırmaya başlayalım. Kaynayana kadar karıştırdığımız muhallebiyi, dolaptan çıkardığımız şeftalili muhallebinin boş kalan yanına ekleyelim ve soğuması için tekrar dolaba kaldıralım.

Afiyet olsun.

Portakallı Çikolatalı Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Portakallı Muhallebisi İçin

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Portakallı Çikolatalı Muhallebi Nasıl Yapılır?

İlk olarak portakallı muhallebiyi hazırlayalım. Malzemelerin hepsini tencereye alarak pişirmeye başlayalım. Önce toz karışımları, ardından sıvı malzemeleri ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim. Pişen portakallı muhallebiyi bir kek kalıbını ıslatarak içine boşaltalım. Ardından çikolatalı muhallebi için aynı işlemleri tekrarlayalım. Kaynayana kadar karıştırdığımız çikolatalı muhallebiyi, kek kalıbına döktüğümüz portakallı muhallebinin üzerine ekleyelim ve soğuması için dolaba kaldıralım. Üç saat sonra muhallebiyi kalıptan çıkararak servis edebiliriz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Asayra

21 Temmuz 2024 Pazar

Muhallebi, hem çocukların hem de yetişkinlerin sevdiği bir tatlı olarak biliniyor. Özellikle sağlık açısından birçok faydası olduğu belirtiliyor. Muhallebi yaparken farklı malzemeler ekleyerek lezzetini artırmak mümkün. Siz de muhallebinin içine meyve veya çeşitli besinler ekleyerek denemeler yapıyor musunuz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Asayra, gerçekten de muhallebi, her yaştan insanın severek tükettiği bir tatlı. Ben de zaman zaman muhallebinin içine farklı malzemeler ekleyerek lezzetini çeşitlendirmeyi seviyorum. Özellikle meyve parçaları, çikolata veya kuruyemiş eklemek hem tat hem de besin değeri açısından oldukça zenginleştirici oluyor. Senin favori eklemelerin neler?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kakaolu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri