Muhallebi Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Muhallebi Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi çeşitleri, Küçük yaşımızdan itibaren muhallebiyi ve muhallebili tatlılara yabancı değiliz. Gerek kendiniz yiyerek ve gerekse küçük çocuklarımıza yedirdiğimiz son derece sağlıklı ve beslenmeli bir tatlıdır. Muhallebinin tok tutucu özelliği de vardır. Hamur tatlıların yerini artık muhallebili tatlılar almaktadır. Çok hafif bir tatlıdır. Çocuklarımızın okuldan gelmesine yakın, muhallebilerimizi yapıp dolaba kaldıralım ve onlara güzel bir tat ile sürpriz yapabiliriz. Akşam televizyon seyrederken canınız yiyecek bir şey istediğinde, yapmış olduğunuz muhallebiyi yemenin tam da sırasıdır. Muhallebi yaparken çeşitlendirmek sizin elinizde muhallebinin içerisine damak tadınıza uygun meyveler ya da diğer besinler eklediğiniz de hem görünüm açısından şık olur hem de tadı lezzetleşir. Benim her muhallebi yapışımda farklı lezzetlerle denediğim üç tarifim var. Bu tarifleri sizin de yapmanızı isterim. İlk olarak, incirli muhallebiden başlamak isterim.


İncirli muhallebi için gerekli malzemeler

  • 1 kilo süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 adet taze incir

İncirli muhallebi nasıl yapılır?


Öncelikle işe muhallebiyi pişireceğimi tenceremizi ocağa koymakla başlayalım. Ardından incir ve tereyağı hariç, katı olan tüm malzemeyi karıştıralım. Unu, şekeri, nişastayı ve sonrasında sütümüzü azar azar toz karışımların üzerine dökmeye başlayalım ve ocağın altını yakarak karıştırma işlemine kaynayana kadar devam ettirelim. Kaynayan muhallebimizin içerisine tereyağını ekleyip, ocağın altını kapatalım. Muhallebinin ilk sıcaklığı gidene kadar bekleye dursun. Biz yıkamış olduğumuz incirleri kabuğunu soyup, rondodan geçirelim. İsteğinize bağlı ister direk muhallebiyle buluşturun incirleri, isterse de içerisine şeker katarak da tatlandırıp üzerine ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Şeftalili muhallebi için gerekli malzemeler

  • 4 adet şeftali
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi için
  • 1 kilo süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kutu krema

Şeftalili muhallebi nasıl yapılır?

Şeftalili muhallebisinde ilk önce şeftalilerimizi güzelce yıkıyoruz ve arsından kabuklarını soyup, küp-küp olacak şekilde doğruyoruz. Doğranan şeftalileri küçük bir tencereye alalım. Önce şekeri ekleyelim ve ardından nişastasını, en son olarak da suyunu katarak başlayalım pişirmeye. Pişen şeftalili karışımı, muhallebiyi koyacağımız kuplara yan gelecek şekilde kupların içerisine dökelim ve olduğu gibi buzdolabına kaldıralım. Biz diğer bir tencerede muhallebisi için sütümüzü ilk olarak ekliyoruz ve ardından unu ile şekeri ekleyelim. Son olarak da kremayı dökerek karıştırma işlemine başlayalım. Kaynayana kadar karıştırdığımız muhallebileri, önceden yan bir şekilde dökmüş olduğumuz, şeftalili muhallebiyi dolaptan çıkartalım ve diğer boş kalan yanına da şimdi yapmış olduğumuz muhallebiyi ekleyelim ve soğuması için dolaba kaldıralım.

Afiyet olsun.


Portakallı çikolatalı muhallebi için gerekli malzemeler
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 kaşık kakao
  • 4 kaşık nişasta
  • 1 paket vanilya

Portakallı muhallebisi için
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Portakallı çikolatalı muhallebi nasıl yapılır?

İlk olarak portakallı muhallebisine başlayalım. Malzemelerin hepsini pişireceğimiz tenceremize alıyoruz. Ardından tüm malzemeyi katıyoruz. Önce toz karışımlar, ardından sıvı malzemeyi ekleyerek pişene kadar sürekli karıştırıyoruz. Pişen portakallı muhallebimizi, bir kek kalıbını ıslatarak içerisine boşaltalım ve diğer yandan çikolatalı muhallebinin yapımına geçelim ve yine aynı işlem olarak önce toz olan malzemelerimizi tenceremize döküyoruz, sonrasında sütümüzü ekleyerek pişirmeye başlıyoruz. Kaynayana kadar karıştırma işlemi yine devam ediyor ve kaynama işlemi bitiminde, kek kalıbına dökmüş olduğumuz portakallı muhallebimizin üzerine, çikolatalı muhallebimizi dökelim ve ardından soğması için dolaba kaldıralım. Aradan üç saat geçtikten sonra muhallebilerimizi, içerisinde bulunan kek kalıbını ters çevirerek hoş bir görüntü elde etmiş oluruz.

Afiyet olsun.

Muhallebi Çeşitleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bebek Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Yulaf Unundan Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Yulaf Unundan Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Dolgulu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Dolgulu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muzlu Rulo Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

6 Aylık Bebek Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

6 Aylık Bebek Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muzlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sade Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sade Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Su Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Su Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

10 Aylık Bebek Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

10 Aylık Bebek Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6