Muhallebi Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Muhallebi Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi kadayıf, Türk mutfağında tatlının ne kadar çok sevildiğini ve ne kadar çok çeşitli olduğunu herkes bilmektedir. Ki gerçekten bizim ülkemizde tatlının yeri herkes için çok çok ayrı bir yerdedir. Hatta o kadar ki tatlısı ile meşhur olan illerimiz bile mevcut bildiğiniz gibi. Tatlı çeşidi çok olduğu kadar çok da yapımı zahmetli olan tatlılardır bu tatlı çeşitleri. Ancak bazı tatlılar var ki hep çok hafif hem de yapımı çok kolay ve pratik. Hemencecik yapabileceğiniz tatlılardır bunlar. Ben de bugün sizlere yapımı çok kolay ve pratik olan bir tatlı tarifi vereceğim. O zaman şimdiden kolay gelsin.


Muhallebi kadayıf için gerekli malzemeler

  • 300-350 gram tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı ceviz

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema
Muhallebili kadayıf için ilk olarak kadayıfları küçük şekilde doğrayın. Daha sonra tereyağını bir tavaya alın ve erimesini bekleyin. Eridikten sonra şekerini de ekleyin ve kadayıfı koyup kavurmaya başlayın. Kadayıf biraz kavrulduktan sonra cevizleri rondodan geçirip ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tam anlamıyla kavrulduktan sonra altını kapatın ve muhallebisini yapın. Muhallebi için ilk olarak sütü ve yumurta sarısını bir tencereye koyun ve hızlı bir şekilde çırpın. Daha sonra şekeri, nişastayı ve unu koyup sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve 10-15 dakika kadar soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ise sıvı kremayı ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpın. Muhallebi hazır ve şimdi gelelim sunumuna. Bir dikdörtgen tepsinin alt kısmına kadayıfın yarısını eşit şekilde dökün ve üzerine ise muhallebinin hepsini dökün. En son kalan kadayıfı döküp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve 2-3 saat bekletin. En son olarak ise arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Muhallebi Kadayıf Yorumları

soru

Sinem Ertürk

03 Eylül 2018 Pazartesi

Kısa süre önce belirttiğiniz ölçülerde muhallebili kadayıf yaptım. Ancak yapmış olduğum kadayıf çok yumuşak oldu. Çatılı kadayıfa vurur vurmaz hemen dağılıyor. Ölçülerin hangisini acaba hatalı yaptım. Yardımcı olursanız sevinirim?

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Muhallebi Krem Şantili Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Muhallebi Krem Şantili Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebi Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Kek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6