Muhallebi yapmayı düşündüğümde tereyağı kullanmadan da lezzetli bir sonuç elde edebileceğimi bilmiyordum. Süt, un ve şekerin yanı sıra vanilin ve bir tutam tuz ekleyerek nasıl bir tat elde edileceği oldukça merak uyandırıcı. Özellikle nişasta eklemenin isteğe bağlı olması, muhallebiyi daha hafif hale getirebilir. Sonuçta vegan ve laktoz intoleransı olanlar için de alternatifler sunulması harika. Peki, bu tarifte kullanılan doğal tatlandırıcılar hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz? Özellikle hangi doğal tatlandırıcılar kullanıldığında bu tarifin lezzeti etkilenir mi?
Muhallebi yapmayı düşündüğümde tereyağı kullanmadan da lezzetli bir sonuç elde edebileceğimi bilmiyordum. Süt, un ve şekerin yanı sıra vanilin ve bir tutam tuz ekleyerek nasıl bir tat elde edileceği oldukça merak uyandırıcı. Özellikle nişasta eklemenin isteğe bağlı olması, muhallebiyi daha hafif hale getirebilir. Sonuçta vegan ve laktoz intoleransı olanlar için de alternatifler sunulması harika. Peki, bu tarifte kullanılan doğal tatlandırıcılar hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz? Özellikle hangi doğal tatlandırıcılar kullanıldığında bu tarifin lezzeti etkilenir mi?
Cevap yaz