Muhallebi Dolgulu Kurabiye Muhallebi Dolgulu Kurabiye, kurabiyeden vazgeçemeyen çocukların olduğu kadar büyüklerin de çok seveceği bir kurabiye çeşididir. Kurabiyeyi ısırınca ortaya çıkan muhallebi, çocuklara hoş bir sürpriz olmaktadır. Çay saatlerinde, hanımların günlerinde sofralarda yerini alabilecek bu kurabiye çeşidi, aynı zamanda çocukların okuldaki beslenme saatleri için de keyifli bir alternatiftir. Muhallebi Dolgulu Kurabiye İçin Malzemeler Hamuru İçin
Muhallebisi İçin
Üzeri İçin
Muhallebi Dolgulu Kurabiye Nasıl Yapılır? Kurabiyemizi yapmaya öncelikle muhallebiyi pişirerek başlıyoruz. Küçük bir tencereye süt, nişasta, un, toz şeker ve Hindistan cevizi konur ve çırpıcı yardımı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırılır. Daha sonra ocakta sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Koyulaşan muhallebiye 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Kurabiye hamurunu hazırlamak için öncelikle tereyağı, yoğurt, pudra şekeri, sıvı yağ ve vanilya bir kap içerisinde karıştırılır. Daha sonra bu karışıma nişasta, kabartma tozu ve azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, yuvarlanır ve işaret parmağının yardımı ile içli köfte yapar gibi oyulur. Oyulan hamurun ortasına soğuyan ve katılaşan muhallebi koyulur ve hamurun ağzı kapatılır. Bu şekilde şekillendirilen kurabiyeler, kapatma yeri aşağıya gelecek şekilde yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir. Pişen muhallebi dolgulu kurabiye oda ısısında soğumaya bırakılır. Benmari usulü çikolatayı hazırlamak için, bir tencereye su konur ve kaynatılır. Kaynayınca üzerine bir kap yerleştirilir ve içine çikolatalar konur, eriyene kadar beklenir. Soğuyan kurabiyelerin üst kısmı teker teker benmari usulü eritilmiş çikolataya batırılır. Ardından ceviz veya fındık serpilerek servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Kurabiyelerin daha uzun süre taze kalması için hava almayan bir kapta saklanması önerilir. Ayrıca, muhallebiyi vanilya veya limon kabuğu rendesi ile aromalandırarak farklı tatlar elde edebilirsiniz. Çikolata kaplaması yerine üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz. |
Simurg
26 Temmuz 2024 CumaBu muhallebi dolgulu kurabiyeyi yaparken muhallebinin kıvamını tutturmakta zorlanıyorum. Muhallebi tam olarak nasıl bir kıvamda olmalı ki kurabiyenin içine koyduğumda akıp gitmesin?
Cevap yazAdmin
26 Temmuz 2024 CumaMerhaba Simurg,
Muhallebinin kıvamını tutturmak zor olabilir, anlayışla karşılıyorum. İdeal kıvamda bir muhallebi, kaşıktan yavaşça akacak şekilde olmalı, çok akışkan ya da çok katı olmamalı. Muhallebinin soğudukça biraz daha koyulaşacağını unutma. Bu yüzden pişirirken hafif yoğun bir kıvam elde etmeye çalış. Eğer muhallebin çok akışkansa biraz daha un veya nişasta ekleyebilirsin. Çok katıysa, azar azar süt ekleyerek istediğin kıvama getirebilirsin.
Kolay gelsin!