Muhallebi Dolgulu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Muhallebi Dolgulu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Dolgulu Kurabiye, kurabiyeden vazgeçemeyen çocukların olduğu kadar büyüklerin de çok seveceği bir kurabiye çeşididir. Kurabiyeyi ısırınca ortaya çıkan muhallebi çocuklara hoş bir sürpriz olmaktadır. Çay saatlerinde, hanımların günlerinde sofralarda yerini alabilecek bu kurabiye çeşidi, aynı zamanda çocukların okuldaki beslenme saatleri içinde keyifli bir alternatiftir.


Muhallebi Dolgulu Kurabiye İçin Malzemeleri



Hamuru için

  • 250 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı yogurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

Muhallebisi için

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için
  • 1 paket benmari usulü eritilmiş çikolata
  • Ceviz ya da fındık içi

Muhallebi Dolgulu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Kurabiyemizi yapmaya öncelikle muhallebiyi pişirerek başlıyoruz. Küçük bir tencereye süt, nişasta, un, toz şeker ve Hindistan cevizi konur ve çırpıcı yardımı ile pürüzsüz hal alıncaya kadar karıştırılır. Daha sonra ocağa konur ve sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Koyulaşan muhallebiye 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Kurabiye hamurunu hazırlamak için öncelikle tereyağı, yoğurt, pudra şekeri, sıvı yağ ve vanilya bir kap içerisinde karıştırılır. Daha sonra bu karışıma nişasta, kabartma tozu ve azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır ve işaret parmağının yardımı ile içli köfte yapar gibi oyulur. Oyulan hamurun ortasına soğuyan ve katılaşan muhallebi koyulur ve hamurun ağzı kapatılır. Bu şekilde şekillendirilen kurabiyeler kapatma yeri aşağıya gelecek şekilde yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir. Pişen muhallebi dolgulu kurabiye oda ısısında soğumaya bırakılır.

Benmari usulü çikolatayı hazırlamak için, bir kâsenin içine su konur ve kaynatılır, kaynayınca üzerine bir kap yerleştirilir ve içine çikolatalar konur, eriyene kadar beklenir. Soğuyan kurabiyelerin üst kısmı teker teker benmari usulü eritilmiş çikolataya batırılır. Ardından ceviz ya da fındık serpilerek servise hazır hale getirilir.

Afiyet olsun.

Muhallebi Dolgulu Kurabiye Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bardakta Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Bardakta Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

5 Aylık Bebek Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

5 Aylık Bebek Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kupta Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kupta Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Rulo Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişneli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6