Muhallebi Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Muhallebi Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi kek, kek denildiği zaman bir çoğumuz için ve özellikle çocuklar için akan sular durur. Bir de her zaman uyguladığınız tarifin dışında içinden muhallebi ve yumuşak bir dokusu olan bir kek hayal edin. Bu muhallebili keke, sadece kek demek biraz haksızlık olur. Yumuşacık pofuduk ağza layık bir pasta tarifi bence. Sütlü bir tatlının kek ile uyumu harika. Kokusu tam anlamıyla deli edici. Muhallebili kek akşam yemeklerinden sonra çayın yanında ikram edebileceğiniz tatlı niyetine de yenilebilecek muazzam bir lezzet. Uğraştırıcı hiç değil. El alışkanlığı için bir kez yapmak yeterli. İsterseniz kek sade muhallebi kakaolu ya da kek kakaolu muhallebi sade şeklinde zevkinize göre uygulayabilirsiniz.


Muhallebi kek için gereken malzemeleri

  • 4 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
  • 1.5 su bardağı beyaz toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 5 çorba kaşığı kakao (Daha az kakao tercih edilebilir)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya ya da 3-4 damla sıvı vanilya
  • Yarım limonun dışa kabuğunun rendesi
  • 1 su bardağı un

Muhallebi için gereken malzemeler

  • 2.5 su bardağı soğuk süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • Ve 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Hindistan cevizi
  • Rendelenmiş parça çikolata
  • File badem ya da Antep fıstığı
  • Dövülmüş fındık, bunlardan zevkinize en uygun olanı kullanabilirsiniz.

Muhallebi kek nasıl yapılır?

Her zamanki gibi klasik kek tarifi ile başlamak için yumurtalar ve toz şeker mikserle şekerlerin iyice eridiğine emin olana dek çırpılır. Süt ve yağıda ekleyip bir miktar daha çırpma işleminden sonra un, kakao, vailya ve kabartma tozu eklenir. Burada dikkat edilmesi gereken püf nokta kekinizin ağızda yumuşacık olmasını istiyorsanız un miktarına ayarlayarak akışkan kıvamlı olmasına dikkat etmelisiniz. Çok fazla un keki sert ve yapışkan hale getirir. Kek karışımını yağlanmış kalıba dökerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında ilk yarım saat fırının kapağını açmadan pişirmeniz gerekir.

Muhallebili kekin muhallebisi için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye ekleyip altını yakmadan pürüzsüz olana kadar karıştırın. Sonra ocağın altını açıp kısık ateşte muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyasını ekleyerek soğumaya bırakın.

Muhallebi soğuk kek sıcak haldeyken kekin üzerine kalın bir kürdanla delikler açın ve tüm muhallebiyi kekin üzerine boşaltın. Kek sıcak olduğu için muhallebiyi emecektir. Üzerini dilediğiniz malzeme ile süsleyip buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. 1 gün önceden hazırlayıp dinlendirmek daha lezzetli olmasını sağlıyor.

Muhallebi Kek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bardakta Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Bardakta Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

6 Aylık Bebek Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

6 Aylık Bebek Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

7 Aylık Bebek Muhallebi Tarifleri ve Malzemeleri

7 Aylık Bebek Muhallebi Tarifleri ve Malzemeleri

5 Aylık Bebek Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

5 Aylık Bebek Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meyveli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü İrmikli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İrmikli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nişastasız Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Nişastasız Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6