Kek Üzerine Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Kek Üzerine Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kek üzerine muhallebi, birçok kek tarifi ve muhallebi tarifinden biri olan, yapımı oldukça kolay fakat bir o kadar da lezzetli bir tatlı çeşididir. Günümüzde özellikle ev yapımı ürünlere olan ilginin artmasıyla, anneler evlerinde bu tür tarifleri daha sık denemektedir. Hazır ürünlerin içeriğinden tereddüt eden herkes, bu tür tatlıları evlerinde gönül rahatlığıyla yapabilir. Sizler için kek üzerine muhallebi tarifini paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

Kek Üzerine Muhallebi Malzemeleri

Keki için
  • Üç adet yumurta
  • Bir çay bardağı tam yağlı ılık süt
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir çay bardağı dolusu sıvı yağ
  • Bir paket vanilya
  • Bir çorba kaşığı dolusu kakao
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir buçuk su bardağı un veya alabildiği kadar un
Muhallebisi için
  • Bir adet yumurta sarısı
  • Bir litre süt
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Üç yemek kaşığı nişasta
  • Bir paket vanilya
  • Üç yemek kaşığı un
  • Bir paket krem şanti
Üzeri için
  • Bir su bardağı süt
  • Bir paket krem şanti
Kek Üzerine Muhallebi Nasıl Yapılır?

Kek yapımına başlanır. Kek için gereken malzemelerden şeker ve yumurta derin bir kap içerisine ilave edilerek karıştırıcı yardımıyla köpürünceye kadar çırpılır. Daha sonra içerisine sıvı yağ ve süt eklenerek yeniden çırpılır. En son kalan malzemeler ilave edilerek homojen bir kıvam elde edilene kadar çırpılır. Kek hamuru belirlenen bir borcam içerisine yerleştirilir ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Fırından çıkarılarak ılımaya bırakılır.

Muhallebi için gereken malzemeler olan şeker, süt, nişasta, yumurta sarısı ve un bir tencere içerisine konularak ocağa alınır ve istenen kıvama gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Koyulaşan ve hazır hale gelen muhallebi kreması ocaktan alınarak ılımaya bırakılır. Ilıyan muhallebi üzerine krem şanti ilave edilerek tekrar mikserle çırpılır ve iyice karışması sağlanır.

Kek oyalama aparatı ile biraz aralıklı olacak şekilde oyulur ve içerisinden çıkarılan kek parçaları ayrı bir kenarda bekletilir. Hazırlanan muhallebi kreması, kek içerisinde açılan oyuklara gereken ölçülerde dökülerek eşit şekilde dağıtılır. Daha sonra üzeri için bir paket krem şanti ile süt ayrı bir kapta iyice çırpılır ve koyu bir kıvam elde edilir. Beş dakika kadar buzdolabında bekletilir.

Bekletilen kek üzerine muhallebi döküldükten sonra kalan kek parçaları robottan geçirilerek ufalanır. Dolapta bekletilen krem şanti kreması, kek üzeri muhallebinin üzerine eşit bir dağılım yapıldıktan sonra ufalanan kek parçaları üzerine serpiştirilir. Böylelikle kek üzeri muhallebimiz hazır olur ve servis edilebilir hale gelir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sakızlı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Bebe Bisküvili Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Bebe Bisküvili Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pratik Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişneli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Un Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Un Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri