Bu tarife göre sakızlı muhallebi kadayıfı yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak. Böylelikle topaklanmayı önleyebiliriz. Ayrıca, sakız reçinesini önceden suda bekletmek de oldukça faydalıymış. Kadayifın çıtırlığı için fırınlama süresine dikkat etmek gerektiği belirtiliyor. Peki, sizce kadayıfı pişirirken ne tür bir fırın tepsisi kullanmak daha iyi sonuç verir? Öneriniz var mı?
Bu tarife göre sakızlı muhallebi kadayıfı yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak. Böylelikle topaklanmayı önleyebiliriz. Ayrıca, sakız reçinesini önceden suda bekletmek de oldukça faydalıymış. Kadayifın çıtırlığı için fırınlama süresine dikkat etmek gerektiği belirtiliyor. Peki, sizce kadayıfı pişirirken ne tür bir fırın tepsisi kullanmak daha iyi sonuç verir? Öneriniz var mı?
Cevap yaz