Vişneli Muhallebi Vişneli muhallebi, yapılışı bakımından oldukça kolay ve sunumu ile göz dolduran tatlılarımız arasında yer almaktadır. Bu tatlının yapımı son derece basittir. Vişneli muhallebi için gerekli malzemeler şunlardır: Gerekli Malzemeler
Vişne Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Vişneli Muhallebi Nasıl Yapılır? Beyaz muhallebiyi hazırlamak için, geniş bir tencereye 1 litre süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı şeker ve 1 paket vanilyayı ekleyip iyice karıştırınız. Daha sonra tencereyi kısık ateşe koyarak yavaş yavaş pişirin. Kaynadıktan sonra beş dakika daha pişirip ocaktan alın. Hazırladığınız karışımı borcama boşaltarak soğuması için bir kenarda bekletin. Bu arada vişne soslu muhallebiyi hazırlamaya başlayalım. Öncelikle 1 litre vişne suyu, 5 yemek kaşığı şeker ve 1 su bardağı nişastayı tencereye koyup iyice karıştırınız. Daha sonra ocağı yakarak yavaş yavaş pişirin. Sürekli karıştırarak pişirdiğiniz vişne soslu muhallebiyi, kıvama gelince ocaktan alın. Daha önce hazırladığınız sade muhallebinin üzerine hazırladığınız vişneli muhallebiyi de ilave edin. Soğuması için 3 saat buzdolabında bekletin. Soğuyan vişneli muhallebiyi dilimleyerek servise hazır hale getirin. İsteğe bağlı olarak, muz veya Hindistan cevizi ile süsleyerek sunuma hazırlayabilirsiniz. Vişneli muhallebi, misafirlerinizle yiyebileceğiniz sütlü bir tatlı olup, çocuklar tarafından da sevilerek tüketilir. Afiyet olsun. |
Sezavan
03 Ağustos 2024 CumartesiVişneli muhallebinin beyaz muhallebisini hazırlarken niye kısık ateşte pişirmemiz gerekiyor? Ayrıca vişne sosunu yaparken nişasta hangi durumda eklenmeli?
Cevap yazAdmin
03 Ağustos 2024 CumartesiSezavan, beyaz muhallebiyi kısık ateşte pişirmenin nedeni, muhallebinin içindeki süt ve şekerin kısa sürede yanmasını önlemektir. Kısık ateş, malzemelerin daha yavaş ve eşit şekilde pişmesini sağlar. Bu şekilde muhallebi, pürüzsüz bir kıvama ulaşır ve topaklanma riski azalır.
Vişne sosu yaparken nişasta, sosun kıvamını arttırmak için kullanılır. Bu nedenle nişastayı eklemeden önce bir miktar su ile açarak, topaklanmadan sosun içine karışmasını sağlamalısın. Vişne sosu kaynamaya başladığında, nişastayı yavaş yavaş ekleyip karıştırmalı ve sosun istenen kıvama gelmesini beklemelisin. Bu şekilde, sosun homojen ve ipeksi bir yapısı olur.
Umarım bu bilgiler işine yarar. Afiyet olsun!