Petibörlü Muhallebi Petibörlü muhallebi, yapılışı yönüyle ve içerisinde kullanılan malzemeler nedeniyle en basit muhallebi çeşitlerinden biridir. Bu tatlı, oldukça yaygın bir şekilde tüketilmektedir ve içerisindeki petibör bisküvilerle lezzetini ve görüntüsünü iki katına çıkarmaktadır. Eğer daha önce hiç petibörlü muhallebi denemediyseniz, bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Petibörlerin muhallebi içerisinde eriyerek yumuşak bir yapı alması ve farklı lezzetlerin ortaya çıkması ile bu tatlı, zamanla daha fazla yapılmaya başlanmıştır. Petibörlü muhallebi, içerisine farklı aromalar ekleyerek zenginleştirilebilir. Özellikle damla sakızı ekleyerek bu muhallebiye farklı bir aroma katmak mümkündür. Ancak biz bu tarifte klasik petibörlü muhallebi yapacağız. Dilerseniz siz farklı eklemeler yapabilirsiniz. Petibörlü muhallebi, süt ile bisküvinin bir araya gelmesiyle oluşan hafif şekerli bir tatlıdır. Bu tatlı sayesinde vücudunuza birçok fayda sağlayabilirsiniz. Çünkü petibör bisküvi içerisinde bol miktarda süt kullanılır. Bu durum özellikle çocuklar için çok büyük faydalar sağlamaktadır. Petibörlü muhallebinin yapılışı son derece basittir. Bu tatlıyı yapmak için bazı malzemelere ihtiyaç duyulur. Petibörlü Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler
Bu kadar az malzemeyle yapacağınız petibörlü muhallebi, tam damak zevkinize uygun ve sizi rahatsız etmeyecek bir tatlı türüdür. Özellikle üzerinde kullanacağınız Hindistan cevizi, muhallebiye lezzet katarken, aynı zamanda mükemmel bir görünüm kazandıracaktır. Petibörlü Muhallebi Nasıl Yapılır? Muhallebiyi insanlar çok farklı şekillerde pişirebilmektedir. Öncelikle bir tencere içerisine bir litre sütü ekleyerek ocağın altını açın. Sütü ekledikten kısa bir süre sonra bir su bardağı kadar unu ekleyerek sürekli karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmak, unun süt içerisinde topaklanmasını engelleyecektir. Aksi halde unun topaklanması sizi zorlayacaktır. Un süt içerisinde tamamen eridikten sonra, bu malzemeler içerisine yağı ve şekeri ekleyin. Bu malzemeleri ekledikten sonra bol bol karıştırmayı unutmayın. Yağın süt içerisinde tamamen erimesini sağlayın. Bu işlem bol karıştırma ile gerçekleşecektir. Bu malzemeleri kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın. Ara ara ateşi daha fazla açabilirsiniz. Malzemeler kaynayana kadar bir yandan bir borcam içerisine petibör bisküvileri dizin. Yan yana borcamın dibine düzenli bir şekilde dizilen petibörleri tamamen dizin ve malzemelerin kaynamasını bekleyin. Malzemeler kaynadıktan sonra muhallebi hazır olacaktır. Şimdi hazır olan muhallebiyi dizdiğiniz petibörlerin üzerine dökerek yayın. Yaptığınız petibörlü muhallebi, en az iki saat boyunca buzdolabında beklemelidir. Artık petibörlü muhallebiyi dilimleyerek üzerine Hindistan cevizi serpebilirsiniz. Afiyet olsun. |