Kıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Kıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kıtır Kadayıflı Muhallebi

Ramazan akşamları iftar sonralarında ya da bayram ikramı olarak sunulan hafif fakat nefis bir tatlıya kim hayır diyebilir ki? Üstelik yapımı da oldukça basit. Muhallebinin yumuşaklığı ile kadayıfın kıtırlığı bir araya gelince ortaya çıkan lezzet, verilen emeğe değecektir.

Kıtır Kadayıflı Muhallebi Malzemeleri

  • 300 gram tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ya da robottan geçirilmiş fındık veya ceviz

Muhallebili Kadayıfın Muhallebisi İçin

  • 5 bardak süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Tepeleme 3 yemek kaşığı un
  • Tepeleme 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krem şanti veya küçük bir kutu süt kreması
  • İsteğe bağlı olarak güzel koku için 4-5 parça damla sakızı veya 1 paket vanilya

Kıtır Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Kadayıfın Hazırlanması: Kadayıf, kolay ufalanabilmesi için en az 4-5 saat önceden buzdolabı poşetinde derin dondurucuya konulur. Donmuş olan kadayıf buzdolabından çıkarılıp paketin içerisinde el ile ufalanır. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya tereyağı konulur ve kırıntı kadayıflar da eklenir. Kısık ateşte kadayıfların rengi dönene dek kavrulur. Kadayıf çabuk yanabileceği için bu aşamada dikkatli olunmalıdır. Kavrulan kadayıflara dövülmüş fındık ve 3 yemek kaşığı şeker eklenir. 2-3 dakika daha çevrilmesinin ardından ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

Muhallebinin Yapımı: Tencereye konan soğuk süte şeker, un ve nişasta eklenir. Karıştırılarak üstü göz göz oluncaya dek ocakta pişirilir. Ocaktan almadan önce vanilya veya damla sakızı eklenebilir. Soğumaya yaklaşınca krem şanti veya süt kreması katılıp mikser ile iyice çırpılır ve bir kenara konulur. Kavrulmuş kadayıfların yarısı tercihen yayvan bir cam kaba düzgün bir şekilde yayılır. Üzerine çırpılan muhallebi dökülür ve gerekirse spatula ile düzeltilir. Kalan kadayıflar muhallebinin üzerine, muhallebiyi tamamen örtecek şekilde serilir. Kullanılan kabın büyüklüğü arttıkça muhallebi katmanının daha ince olacağına dikkat edilmelidir.

Kıtır Kadayıflı Muhallebi Sunumu

Buzdolabında yeterince soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır. Tatlı o gün tüketilmeyecekse, muhallebinin üzerine konulan kadayıfın servis sırasında eklenmesi daha lezzetli olur. Çünkü buzdolabında bekleyen kadayıflar kıtırlığını kaybedip yumuşayacaktır. Not olarak, zaman kazanmak için ocaktaki kavrulma aşaması öncesinde çiğ kadayıf bir tepsiye serilip fırında biraz kızartılabilir. Daha da hızlı bir çözüm için marketlerde hazır kızarmış kadayıf şeker ve fındıkla karıştırılarak kullanılabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İki Renkli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Un Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Un Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Su Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Su Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bebek İçin Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Bebek İçin Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri