Kıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kıtır Kadayıflı Muhallebi; Ramazan akşamları iftar sonralarında ya da bayram ikramı şeklinde hafif fakat nefis bir tatlıya kim hayır diyebilir ki. Bir de yapımı oldukça Basitse. Muhallebinin yumuşaklığı ile kadayıfın kıtırlığı bir araya gelince meydana gelen lezzet verilen emeğe değecektir.


Kıtır Kadayıflı Muhallebi Malzemeleri

  • 300 gram kadar tel kadayıf.
  • İki yemek kaşığı kadar tereyağı.
  • Üç yemek kaşığı kadar toz şeker.
  • Bir su bardağı kadar dövülmüş ya da robottan geçmiş fındık ya da ceviz.

Muhallebili Kadayıfın Muhallebisi için

  • Beş bardak kadar süt.
  • Bir su bardağı kadar şeker.
  • Tepeleme üç yemek kaşığı kadar un.
  • Tepeleme iki yemek kaşığı kadar nişasta.
  • Bir paket krem şanti ya da küçük bir kutu süt kreması.
  • İsteğe bağlı olarak güzel koku için dört ve beş parça kadar damla sakızı ya da bir paket vanilya.

Kıtır Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?


Kadayıfın hazırlanması, kadayıf, kolay ufalanabilmesi için en az dört ve beş saat önceden buzdolabı poşetinde derin dondurucuya konulur. Donmuş olan kadayıf buzdolabından çıkartılıp paketin içerisinde el ile ufalanır. Yapışmaz yüzeyli olan bir tavaya tereyağı konulur ve kırıntı kadayıflar da konulur. Kısık ateşte kadayıfların rengi dönene değin kavrulur. Kadayıf çabuk bir şekilde yanabileceği için bu aşamaya dikkat edilmesi gerekir. Kavrulan kadayıflara kavrulmuş ve dövülmüş olan fındık ile üç yemek kaşığı kadar şeker konulur. İki ve üç dakika kadar çevrilmesinin ardından altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.

Muhallebi yapımı, tencereye konan soğuk süte şeker, un ve nişasta konulur. Karıştırılarak üstü göz göz oluncaya değin ocakta pişirilir. Ocaktan almadan önce istenirse vanilya ya da damla sakızı konulabilir. Soğumaya yaklaşınca krem şanti ya da süt kreması katılıp mikser ile iyi bir şekilde çırpılır ve bir kenara konulur. Kavrulmuş olan fındıklı kadayıfların yarısı tercihen yayvan bir cam kaba düzgün bir şeklide yayılır. Üstüne çırpılan muhallebi dökülür, gerektiği takdirde sıpatula ile düzleştirilir. Kalan fındıklı kadayıflar muhallebinin üzerine muhallebiyi tamamen örtecek bir biçimde konulur. Kullanılan kabın büyüklüğü yükseldikçe muhallebi koymanın daha ince olacağına dikkat edilmelidir.

Kadayıflı Muhallebi Sunumu: Buzdolabında iyi bir şekilde soğumasının ardından dilimlenerek servis yapılır. Tatlı o gün yenilmeyecek ise muhallebinin üstüne konulan kadayıf servis sırasında konulur ise daha lezzetli olur. Çünkü buzdolabında bekleyen kadayıflar kıtırlığını bir miktar kadar kaybedip yumuşayacaktır. Not olarak, zamanı kısaltmak için ocaktaki kavrulma aşaması öncesinde çiğ olan kadayıf bir tepsiye serilip fırında bir miktar kadar kızartılabilir. Daha da hızlı bir duruma getirmek için marketlerde hazır kızarmış olarak satılan kadayıfın da şeker ve fındıkla karıştırılarak kullanımı mümkündür.

Kıtır Kadayıflı Muhallebi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Pasta Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebi Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Muhallebi Nasıl Yapılır?

Diyet Muhallebi Nasıl Yapılır?

Sakızlı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

6 Aylık Bebek Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

6 Aylık Bebek Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6