Vişne Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Vişne Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Soslu Muhallebi hem sıcak yaz günleri için ferahlatıcı bir tatlı hem de davet sofraları ve gün davetleri için göz dolduran bir ikramdır. Vişne soslu muhallebinin yapımı son derece kolay ve evde hazırlanabilecek malzemeler ile uygun fiyatlara yapılabilir. Dondurmaya iyi bir alternatif olabileceği gibi ayrıca kalorisi düşük ve hafif bir tatlıdır. Yeni bebek sahibi olmuş genç annelerin beslenmesi ve süt verilen dönemde güvenle tüketebilecekleri bir tatlıdır. Çocuklarına güvenle nasıl yapıldığından emin oldukları tatlıları yedirmek isteyen anneler için ideal bir seçimdir.


Vişne Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1 su bardağı tane vişne
  • 150 gr. Tereyağı
  • 1 paket vanilya ya da 1 adet vanilya kabuğu

Vişne Soslu Muhallebi Nasıl Yapılır?


Vişne soslu muhallebiye önce muhallebi kısmı yapılarak başlanır. Bir su bardağı şeker, beş yemek kaşığı un ve beş yemek kaşığı nişasta bir tencereye alınır ve karıştırılır. Üzerine bir litre soğuk süt eklenir ve kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha kısık ateşte pişirilir ve ocaktan alınır içine tereyağı ve vanilya eklenerek mikserin önce düşük daha sonra yüksek devrinde yaklaşık beş dakika karıştırılır. Vanilya kabuk olarak kullanılacak ise pişirme sırasında muhallebiye katılır ve ocaktan alınınca vanilya kabuğu içinden çıkarılır. Isıya dayanıklı cam bir kaba alınıp oda ısısına gelmesi beklenir. Muhallebi soğurken vişne sosu hazırlanır.

Vişne sosu için bir sos tavasına bir bardak vişne suyu ve bir yemek kaşığı mısır nişastası eklenir vişne suyunun şeker oranı yetersiz ise içine bir yemek kaşığı şeker eklenebilir. Kaynayıp koyu boza kıvamı alana kadar pişirilir ve ocaktan alınır. Birkaç dakika soğuması için sürekli karıştırılır ve kabuk bağlaması önlenir. Muhallebi ve sos oda ısısına gelince vişne sosu muhallebinin üzerine dökülüp tamamen kaplanır ve tane vişneler ile süslenerek Vişne soslu muhallebi servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Vişne Soslu Muhallebi Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sade Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sade Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Göğsü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebi Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6