Vişne Soslu Muhallebi Tarifi Vişne Soslu Muhallebi, sıcak yaz günleri için ferahlatıcı, davet sofraları ve özel günler için göz alıcı bir tatlıdır. Vişne soslu muhallebinin yapımı son derece kolay olup, evde bulunabilecek malzemelerle uygun fiyatlara hazırlanabilir. Dondurmaya iyi bir alternatif olmasının yanı sıra, düşük kalorili ve hafif bir tatlıdır. Yeni bebek sahibi olmuş anneler ve çocuklarına güvenle tatlı yedirmek isteyen ebeveynler için de ideal bir seçenektir. Gerekli Malzemeler
Yapılış Aşamaları Muhallebinin Hazırlanması Muhallebi yapımına önce muhallebi kısmı hazırlanarak başlanır. Bir su bardağı şeker, beş yemek kaşığı un ve beş yemek kaşığı buğday nişastası bir tencereye alınır ve karıştırılır. Üzerine bir litre soğuk süt eklenir ve kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha kısık ateşte pişirilir ve ocaktan alınır. İçine tereyağı ve vanilya eklenerek mikserin önce düşük, sonra yüksek devrinde yaklaşık beş dakika karıştırılır. Vanilya çubuğu kullanılıyorsa, pişirme sırasında muhallebiye katılır ve ocaktan alınınca çıkarılır. Hazırlanan muhallebi, ısıya dayanıklı cam bir kaba alınır ve oda sıcaklığına gelmesi beklenir. Vişne Sosunun Hazırlanması Vişne sosu için bir sos tenceresine bir bardak vişne suyu ve bir yemek kaşığı mısır nişastası eklenir. Vişne suyunun şeker oranı yetersizse, içine bir yemek kaşığı şeker eklenebilir. Kaynayıp koyu bir kıvam alana kadar pişirilir ve ocaktan alınır. Birkaç dakika soğuması için sürekli karıştırılır ve kabuk bağlaması önlenir. Birleştirme ve Sunum Muhallebi ve vişne sosu oda sıcaklığına gelince, vişne sosu muhallebinin üzerine dökülüp tamamen kaplanır. Üzeri tane vişneler ile süslenerek servis yapılır. Afiyet Olsun. |