Muhallebi Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Muhallebi Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tel Kadayıf

Muhallebi tel kadayıf, benim en sevdiğim ve severek yaptığım sütlü tatlılardan biridir. Herkesin bir favori tatlısı vardır; benim tatlım ise muhallebili kadayıf tatlısıdır. Yapımı oldukça kolay olan bu tatlı, görüntüsü nedeniyle sizleri asla korkutmasın. Eğer kalabalık bir misafir ağırlayacaksanız, sizlerle paylaşacağım tarif 12 kişilik olduğundan ihtiyacınızı giderecektir.

Bu tatlıyı yapabilmek için en önemli şey taze kadayıf satan bir yufkacı bulmaktır. Her zaman kadayıf almanız mümkün değilse, biraz fazla alıp buzdolabının buzluğunda saklayabilirsiniz. Zaten buzluktan çıkartıp elinizde biraz uğraştığınızda, kavrulması için gerekli olan ufalanma işlemi de kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Yine her zaman alamama ihtimalinize ya da artan kadayıfı değerlendirmek adına bir ipucu daha vereyim: Kavrulmuş tel kadayıfı kapaklı cam kap içinde buzdolabında saklayabilirsiniz. Kullanmadan önce mikro dalga ya da tencerede biraz ısıtabilirsiniz.

Muhallebi Tel Kadayıf Malzemeleri

  • 300 gr. tel kadayıf
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebi Malzemeleri

  • 1 litre soğuk süt
  • 1 paket krem şanti
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 10 çorba kaşığı toz şeker

Muhallebi Tel Kadayıf Nasıl Yapılır?

Öncelikle kadayıfların kavrulması daha doğru olacaktır. Bunun için aldığınız kadayıfları tel tel birbirinden ayırın ve yaklaşık 3 cm uzunluğunda doğrayın. Derin bir tencerenin içinde tereyağıyla şekeri eritin. Üzerine doğradığınız kadayıfları da ilave ederek kısık ateşte kızarıncaya kadar kavurun. Tel kadayıfları daha pratik olması için bazı bayanlar fırında kavurur. Ayrıca marketlerde satılan hazır kadayıfları alarak ufalayıp bunu da kullanabilirler. Ancak benim size tavsiyem, kendi aldığınız taze kadayıfı tencerede kavurmanızdır. Kadayıflarınız kıtır kıtır olduğunda ocaktan alarak içine cevizleri dökün ve karıştırın; tencerenin kapağını kapatmayın.

Tatlının muhallebisini hazırlamak da çok kolaydır. Bildiğiniz klasik muhallebi gibi pişirin, ancak vanilya ve krem şantiyi içine koymayın. Muhallebiyi çiğ kokusu gidinceye kadar karıştırarak kaynatın. Süt tencereye çabuk yapışır, bu yüzden dikkatli olun. Muhallebi piştiğinde soğuması için bekleyin. Soğuduğunda içine krem şantiyle vanilyayı ekleyin ve kıvam alana kadar mikserle çırpın.

Dikdörtgen büyük bir borcama biraz kıtır kadayıftan serpin ve üzerine muhallebinin tamamını döküp yayın. Tepsinizin üzerine streç film sararak serin bir yere kaldırın. Ben kadayıfı sadece yenileceği zaman üzerine ekerek kullanıyorum. Tel kadayıfı hemen üzerine döktüğünüzde muhallebi ne kadar soğuk olursa olsun, buzdolabında ağzı kapalıyken nemlenir. Muhallebi tel kadayıf tatlısını 12 dilime ayırın.

Ekstra Bilgiler

Bu tatlıyı hazırlarken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası vardır. Öncelikle, kadayıfı kavururken yanmaması için sürekli karıştırmalısınız. Muhallebiyi yaparken de sütün tencereye yapışmaması için sürekli karıştırmalısınız. Ayrıca, tatlının üzerine dökeceğiniz kadayıfı servisten hemen önce eklemek, tatlının kıtır kıtır kalmasını sağlar.

Bu muhteşem tatlıyı denediğinizde, misafirlerinizin ve aile bireylerinizin beğenisini kazanacağınızdan şüpheniz olmasın. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Güncel

Kakaolu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri