Jöleli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Jöleli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Muhallebi Tarifi

Jöleli muhallebi tarifi, lezzetli ve göz alıcı bir tatlı tarifidir. Çocuklar tarafından da sevilen bu özel tatlı, sunumuyla misafirlerinizin ilgisini çekecek ve yiyen herkesin bir daha isteyeceği mükemmel bir tarif olacaktır. İşte jöleli muhallebi tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım yapılışı:

Muhallebisi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Vişne Jölesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2,5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı temizlenmiş vişne

Jöleli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Muhallebi hazırlamak için öncelikle derin bir tencereye sütü, şekeri ve nişastayı ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra bu tencereyi ocağa koyarak, kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Bu karışımın topaklanmaması için sürekli karıştırmak gereklidir. Kaynamaya başlamadan önce karışıma vanilyayı da ekleyip, beş dakika kadar pişirin. Kıvamını aldıktan sonra bu karışımı borcama boşaltın ve soğuması için bir kenarda bekletin.

Vişne jölesi için ayrı bir tencereye suyu ve nişastayı koyup iyice karıştırın. Ardından tencereyi ateşe koyarak, vişneleri ilave edin. Yavaş yavaş bu işlemi karışımımız kıvama gelene kadar tekrarlayın. Vişne jölesi istediğiniz kıvama gelince, ocağın altını kapatıp, tencereyi ateşten alın.

Bir kenarda bekleyen sade muhallebiyi alıp, yeni hazırladığınız vişneli jöleyi üzerine dökün. Üzerini düzelttikten sonra, buzdolabında üç-dört saat bekletin. Soğuduktan sonra hazırladığınız jöleli muhallebiyi dilimleyerek, güzel bir servis tabağına alın. Üzerini isteğe göre Hindistan cevizi, fındık veya ceviz ile süsleyip servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Sarma Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etimekli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri