Muzlu muhallebi, yapımı oldukça kolay olan bir sütlü tatlıdır ve özellikle çocuklar tarafından sevilerek tüketilir. Aynı zamanda, misafirler için güzel bir sunum ile süslendiğinde oldukça şık bir tatlı olacaktır. Muzlu Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler
Muzlu Muhallebi Nasıl Yapılır? Öncelikle derin bir tencerenin içerisine sütü, nişastayı ve unu ekleyip iyice karıştıralım. Daha sonra bu tencereyi ateşe koyarak altını açalım. Yavaş yavaş karıştırarak muhallebimizi pişirelim. Muhallebinin topaklanmaması için sürekli karıştırmaya devam edelim. Eğer karıştırma işlemini sürekli olarak yapmazsak, muhallebinin dibi tutabilir. Muhallebi kıvamına geldiğinde ateşten alırız. Şık bir sunum yapabilmek için kuplara veya kaselere boşaltırız. Ardından muzları dilimleyerek kupların içindeki muhallebinin üzerine yerleştiririz. Üzerine ceviz, badem ve yeşil fıstık gibi kuru yemişlerle süsleyerek, buz dolabında soğumaya bırakırız. 3-4 saat bekledikten sonra servis için hazır hale gelir. Muzlu muhallebi, misafirlerinizle birlikte tüketebileceğiniz çok güzel bir tatlıdır. Bu tarif ile hem lezzetli hem de görsel açıdan zengin bir sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Perviz
12 Temmuz 2024 CumaMuzlu muhallebi yaparken muhallebinin topaklanmaması için karıştırma işlemini gerçekten sürekli yapmak gerekiyor mu? Eğer bir an olsun durursam dibi tutar mı? Ayrıca muzları dilimlerken hangi kalınlıkta olmalı?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Perviz,
Muhallebinin topaklanmaması için sürekli karıştırmak gerçekten önemlidir. Karıştırma işlemini ihmal ederseniz, muhallebinin dibi tutabilir veya topaklanabilir. Sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz. Muzları dilimlerken ise yaklaşık yarım santimetre kalınlıkta dilimlemeniz yeterli olacaktır. Bu kalınlık, muzların muhallebi içinde homojen bir şekilde dağılmasını sağlar ve tat dengesi açısından ideal olur. Umarım muhallebiniz harika olur! Afiyet olsun!