Diyet Muhallebi Nasıl Yapılır?
13 Temmuz 2024

Diyet Muhallebi Nasıl Yapılır?


Diyet muhallebisi, insanların kilo vermek amacıyla yaptıkları diyetlerin yanında tüketebilecekleri düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Diyet yaparken şeker ve şekerli gıdalardan uzak durmak önemlidir. Ancak, vücuttaki şeker seviyesinin düşmesi enerji kaybına ve hareket kabiliyetinde azalmaya neden olabilir. Bu gibi durumlarda, kalori değeri düşük ve lezzetli olan diyet muhallebisi tüketilebilir. Hem diyet yapanlar hem de diyabet hastaları bu tatlıyı rahatlıkla tüketebilir. Şimdi bu lezzetli ve pratik tatlının yapılış tarifine göz atalım:

Diyet Muhallebisi İçin Gerekli Malzemeler

  • 750 ml diyet süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çay kaşığı tarçın
  • Diyet sıvı tatlandırıcı
  • Mevsimine göre meyveler
  • Yarım çay bardağı ceviz

Diyet Muhallebisi Nasıl Yapılır?

Geniş bir tencerenin içine süt ve un konularak iyice karıştırılır. Karışım homojen hale geldikten sonra nişasta eklenir ve kaynayana kadar karıştırılmaya devam edilir. Muhallebi kaynamaya başladığında ve kıvamı koyulaştığında ocaktan alınır. Ocaktan indirilen muhallebiye isteğe göre diyet sıvı tatlandırıcı eklenerek tatlandırılır.

Muhallebi geniş bir borcam içerisine dökülür ve üzerine tarçın ve ceviz serpilerek süslenir. Ayrıca, mevsimine uygun olarak muz, portakal, çilek, elma gibi meyvelerle de süsleme yapılabilir. Bu sayede hem görsel hem de lezzet açısından zengin bir tatlı elde edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İncirli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Muhallebi Krem Şantili Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Muhallebi Krem Şantili Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Su Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Su Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Nişastasız Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Nişastasız Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri