Kadayıflı Muhallebi Krem Şantili Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kadayıflı Muhallebi Krem Şantili Tarifi ve Malzemeleri

Kadayiflı Muhallebi Krem Şantili

Muhallebi, hemen hemen herkes tarafından çok sevilen bir tatlı çeşididir. Lezzeti ve hafif oluşu kadar pratikliği ile de tercih edilmektedir. Muhallebi, tek başına bir tatlı olabileceği gibi, çeşitli malzemeler kullanarak da farklı muhallebili tatlılar yapabiliriz. Örneğin kadayıf ve krem şanti kullanarak yapılan tatlı. Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık bir tatlıdır. Ramazan'da veya herhangi bir gün gelen misafirlerinize hazırlayabileceğiniz çok hafif bir tatlıdır. Kadayıflı krem şantili muhallebi tarifine geçmeden önce işinizi kolaylaştıracak bir önerim olacak: dışarıda satılan çiğ kadayıf yerine kızarmış kadayıf kullanmak daha az vaktinizi alacaktır. Bu kadayıf, özellikle Ramazan aylarında her markette bulunmaktadır. Kadayıflı ve krem şantili muhallebiyi yapmak için yazdığım tarife harfiyen uymanız yeterli olacaktır.

Kadayiflı Muhallebi Krem Şantili Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Dışı İçin
  • 1 paket kızarmış kadayıf (yaklaşık yarım kilo),
  • Yarım paket margarin,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 100 gram ceviz içi,

Muhallebisi İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 litre ve +1 bardak süt,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı un,
  • Yarım paket margarin,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket krem şanti,

Kadayiflı Muhallebi Krem Şantili Nasıl Yapılır?

Kadayıflı ve krem şantili muhallebinin yapımına muhallebiden başlayalım ki biz dışını hazırlayana kadar soğusun. Öncelikle derin bir tencereye un, şeker ve vanilyayı koyup yavaş yavaş bir litre sütü ilave edelim. Sütü ilave ederken karıştıralım ki topaklanma olmasın. Hazırladığımız karışımı kısık ateşte kaynayana kadar karıştıralım ve kaynayınca margarini ilave edelim. Margarin eriyip bir taşım daha kaynatıp kıvam alan muhallebiyi ocaktan indirelim ve soğuk bir zeminde soğumaya bırakalım. Ayrı bir yerde bir paket krem şantiyi bir bardak süt ile çırpalım ve donması için buzdolabında bekletelim. Hazırladığımız muhallebi soğuyuncaya kadar biz de dışının kadayıfını kavurabiliriz. Elinizde kızarmış kadayıf var ise doğrudan ovalayıp margarin ve sıvı yağ ile kavurabilirsiniz. Eğer kızarmış kadayıf bulamadıysanız çiğ kadayıfı fırında biraz kızartıp daha sonra tel şehriye gibi ufalayarak margarin ve sıvı yağ ile yakmadan tahta kaşıkla karıştırarak çıtır çıtır kızartıyoruz. Kızarttığımız kadayıfı ikiye bölüp bir kısmını borcam bir tepsinin altına seriyoruz. Soğuyan muhallebi ve donan krem şantiyi karıştırıp güzelce mikser ile köpürene kadar çırpıyoruz. Çırptığımız karışımı borcama serdiğimiz kadayıfların üstüne seriyoruz. Daha sonra ayırdığımız kadayıfı üste seriyoruz. Son olarak ince ince kıydığımız ceviz içini serpip buzdolabında donmaya bırakıyoruz. Hazırladığımız kadayıflı krem şantili muhallebiyi donduktan sonra dilimleyerek soğuk soğuk servis yapabilirsiniz. Sizlere son bir önerim var: bu muhallebiyi servis etmeden 15 dakika önce buzdolabının dondurucu kısmında tutarsanız daha kolay dilimleyip servis yapabilirsiniz. Üstelik içindeki muhallebi dondurma kıvamına gelecektir. Afiyetle kalın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Su Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Su Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pratik Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri