Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Dolgulu Kek

Muhallebi dolgulu kek, lezzeti ve enfes görünümüyle herkesin iştahını kabartacak harika bir kek tarifidir. Kek ile muhallebiyi buluşturduğu için ister akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak, isterseniz de çay saatlerinde ikramlık olarak hazırlayabilirsiniz. Çok beğeneceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Muhallebi Dolgulu Kek Malzemeleri

  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Muhallebisi için

  • 5 su bardağı süt
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi

Muhallebi Dolgulu Kek Nasıl Yapılır?

Kek çırpma kabının içerisine sütü, sıvı yağı, toz şekeri ve kakaoyu aynı anda koyup, mikser ile şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz. Bu karışımdan 1 çay bardağı ayırıp, kalanının üzerine yumurtaları kırdıktan sonra güzelce çırpıyoruz. En son un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Kek kalıbının dibini margarin ile yağlayıp üzerine un serpiştiriyoruz. Bu işlem kekin kalıptan daha rahat çıkmasını sağlayacaktır. Hazırladığımız kek harcını tepsiye döküyoruz. Hamurun tepsiye eşit miktarda yayılması için tepsiyi sağa sola sert hareketlerle sallıyoruz. Ardından 180 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz.

Soğuyan kekin üzerinden avuç içi kadar bir kabuk çıkarıyoruz. Daha sonra o kesikten kaşık ile kekin iç kısmını kekin her tarafından eşit olacak şekilde çıkarıyoruz. Muhallebisi için bir tencerenin içerisine sütü ve unu alıp karıştırıyoruz. Üzerine toz şekeri ve vanilyayı ilave edip undaki topaklanmalar yok oluncaya kadar karıştırdıktan sonra ocağın üzerine alıyoruz. Kekin içerisinden çıkan parçaları muhallebinin içerisine katıp, kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp un kokusu kalmaması için 1-2 dakika daha pişiriyoruz. Ocağın altını kapatıp üzerine margarini ilave ediyoruz. Muhallebiyi mikser ile 5 dakika kadar üzerinin kabuklanmasını önlemek için çırpıyoruz.

Soğuyan muhallebiyi açtığımız oyuktan kekin içerisine dolduruyoruz. Daha sonra çıkardığımız kabuğu yerine koyuyoruz. Bir servis tabağının üzerine ters çevirip buzdolabına kaldırıyoruz. 3-4 saat bekledikten sonra buzdolabından çıkarıyoruz. Daha önceden ayırdığımız 1 çay bardağı kakaolu sütü, üzerine her tarafına eşit olacak şekilde döküyoruz. Üzerine Hindistan cevizi serpiştirip servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Pekmezli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Su Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Su Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Balkabaklı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri