Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Dolgulu Kek, lezzeti ve enfes görünüşüyle her kesin iştahını kabartacak harika bir kek tarifidir. Kek ile muhallebiyi buluşturduğu için ister akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak, isterseniz de çay saatlerinde ikramlık olarak hazırlayabilirsiniz. Çok beğeneceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin.


Muhallebi Dolgulu Kek Malzemeleri

  • Yarım su bardağı ay çiçek yağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Muhallebisi için

  • 5 su bardağı süt
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi

Muhallebi Dolgulu Kek Nasıl Yapılır?

Kek çırpma kabının içerisine sütü, sıvı yağı, toz şekeri ve kakaoyu aynı anda koyup, mikser ile şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz. Bu karışımdan 1 çay bardağı ayırıp, kalanın üzerine yumurtaları kırdıktan sonra güzelce çırpıyoruz. En son un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Kek kalıbının dibini margarin ile yağlayıp üzerine un serpiştiriyoruz. Bu işlem kekin kalıptan daha rahat çıkmasını sağlayacaktır. Hazırladığımız kek harcını tepsiye döküyoruz. Hamurun tepsiye eşit miktarda yayılması için tepsiyi sağa sola sert hareketlerle sallıyoruz. Ardından 180 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz.

Soğuyan kekin üzerinden avuç içi kadar bir kabuk çıkarıyoruz. Daha sonra o kesikten kaşık ile kekin iç kısmını kekin her tarafından eşit olacak şekilde çıkarıyoruz. Muhallebisi için bir tencerenin içerisine sütü ve unu alıp karıştırıyoruz. Üzerine toz şekeri ve vanilyayı ilave edip undaki topaklanmalar yok oluncaya kadar karıştırdıktan sonra ocağın üzerine alıyoruz. Kekin içerisinden çıkan parçaları muhallebinin içerisine katıp, kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp un kokusu kalmaması için 1. 2 dakika daha pişiriyoruz. Ocağın altını kapatıp üzerine margarini ilave ediyoruz. Muhallebiyi mikser ile 5 dakika kadar üzerinin kabuklanmasını önlemek için çırpıyoruz.

Soğuyan muhallebiyi açtığımız oyuktan kekin içerisine dolduruyoruz. Daha sonra çıkardığımız kabuğu yerine koyuyoruz. Bir servis tabağının üzerine ters çevirip buz dolabına kaldırıyoruz. 3.4 saat bekledikten sonra buz dolabından çıkarıyoruz. Daha önceden ayırdığımız 1 çay bardağı kakaolu sütü, üzerine her tarafına eşit olacak şekilde döküyoruz. Üzerine Hindistan cevizi serpiştirip servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Muhallebi Dolgulu Kek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Vişneli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nişastasız Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Nişastasız Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6