Portakallı sütlü muhallebiyi yapmayı düşünüyorum ama ilk kez deneyeceğim, bu yüzden bazı şeyler kafamı karıştırıyor. Özellikle sütü, toz şekeri, pirinç ununu ve nişastayı karıştırırken topaklanmaması için ne kadar çırpmalıyım? Ayrıca, muhallebiyi kaynatırken ne kadar süre karıştırmalıyım? Tereyağını eklemek şart mı, yoksa atlayabilir miyim? Son olarak, soğutma sürecinde dikkat etmem gereken özel bir şey var mı? Teşekkürler!
Portakallı sütlü muhallebiyi yapmayı düşünüyorum ama ilk kez deneyeceğim, bu yüzden bazı şeyler kafamı karıştırıyor. Özellikle sütü, toz şekeri, pirinç ununu ve nişastayı karıştırırken topaklanmaması için ne kadar çırpmalıyım? Ayrıca, muhallebiyi kaynatırken ne kadar süre karıştırmalıyım? Tereyağını eklemek şart mı, yoksa atlayabilir miyim? Son olarak, soğutma sürecinde dikkat etmem gereken özel bir şey var mı? Teşekkürler!
Cevap yaz