Niğstasız limonlu muhallebiyi yapmayı düşündüğümde, gerçekten ferahlatıcı bir tatlı olacağını düşündüm. Limonun taze aromasını bu tatlıda kullanmak, yazın sıcak günlerinde ne kadar serinletici olur diye merak ediyorum. Limon suyu ve tereyağının eklenmesi, muhallebiyi daha da lezzetli kılacak gibi görünüyor. Özellikle sunumda nane yaprakları veya limon dilimleri ile süslenmesi, tatlıya estetik bir görünüm katacaktır. Peki, bu tarifi denerken herhangi bir değişiklik yapmayı düşünüyor musun? Mesela, tatlandırıcı olarak bal kullanmak gibi?
Niğstasız limonlu muhallebiyi yapmayı düşündüğümde, gerçekten ferahlatıcı bir tatlı olacağını düşündüm. Limonun taze aromasını bu tatlıda kullanmak, yazın sıcak günlerinde ne kadar serinletici olur diye merak ediyorum. Limon suyu ve tereyağının eklenmesi, muhallebiyi daha da lezzetli kılacak gibi görünüyor. Özellikle sunumda nane yaprakları veya limon dilimleri ile süslenmesi, tatlıya estetik bir görünüm katacaktır. Peki, bu tarifi denerken herhangi bir değişiklik yapmayı düşünüyor musun? Mesela, tatlandırıcı olarak bal kullanmak gibi?
Cevap yaz