Muhallebi yapma sürecinde mısır nişastasının kullanımıyla ilgili oldukça faydalı bir tarif paylaşmışsınız. Mısır nişastasının muhallebiyi pürüzsüz ve hafif bir kıvamda tutması gerçekten önemli. Özellikle karıştırma işlemi sırasında dikkatli olmak gerektiğini belirtmişsiniz, bu çok doğru. Bir kez muhallebim topaklanmıştı ve o görüntü gerçekten hoş olmamıştı. Ayrıca tereyağının eklenmesi, muhallebiyi daha kremsi yapıyor. Sizce bu tarifin içine eklenebilecek başka malzemeler neler olabilir? Örneğin, kakule veya farklı aromalar denemek ilginç olabilir mi?
Muhallebi yapma sürecinde mısır nişastasının kullanımıyla ilgili oldukça faydalı bir tarif paylaşmışsınız. Mısır nişastasının muhallebiyi pürüzsüz ve hafif bir kıvamda tutması gerçekten önemli. Özellikle karıştırma işlemi sırasında dikkatli olmak gerektiğini belirtmişsiniz, bu çok doğru. Bir kez muhallebim topaklanmıştı ve o görüntü gerçekten hoş olmamıştı. Ayrıca tereyağının eklenmesi, muhallebiyi daha kremsi yapıyor. Sizce bu tarifin içine eklenebilecek başka malzemeler neler olabilir? Örneğin, kakule veya farklı aromalar denemek ilginç olabilir mi?
Cevap yaz