Cevizli kadayifli muhallebiyi ilk denediğimde, tarifin Osmanlı mutfağının bir parçası olduğunu duymak beni çok heyecanlandırmıştı. Kadayifin yanı sıra muhallebiyi de hazırlamak oldukça keyifliydi. Fırında kadayifi pişirirken evin tüm havası değişiyor, o tarifteki o eşsiz aromanın yayılması gerçekten büyülü bir deneyimdi. Ceşitli kuruyemiş seçiminde ceviz kullanmayı tercih ettim, gerçekten harika bir tat verdi. Tatlının soğuması ve dilimlenmesi aşaması gerçekten sabır gerektiriyordu ama sonucun görselliği bu süreci tamamen unutturdu. Misafirlerime sunduğumda onların yüzünde gördüğüm mutluluk beni daha da mutlu etti. Kesinlikle denemeye değer bir tatlı!
Cevizli kadayifli muhallebiyi ilk denediğimde, tarifin Osmanlı mutfağının bir parçası olduğunu duymak beni çok heyecanlandırmıştı. Kadayifin yanı sıra muhallebiyi de hazırlamak oldukça keyifliydi. Fırında kadayifi pişirirken evin tüm havası değişiyor, o tarifteki o eşsiz aromanın yayılması gerçekten büyülü bir deneyimdi. Ceşitli kuruyemiş seçiminde ceviz kullanmayı tercih ettim, gerçekten harika bir tat verdi. Tatlının soğuması ve dilimlenmesi aşaması gerçekten sabır gerektiriyordu ama sonucun görselliği bu süreci tamamen unutturdu. Misafirlerime sunduğumda onların yüzünde gördüğüm mutluluk beni daha da mutlu etti. Kesinlikle denemeye değer bir tatlı!
Cevap yaz