İshal döneminde nişasta içeren gıdaların, özellikle nişastalıklı muhallebiyi tüketmenin faydalı olabileceğini duymak ilginç. Acaba bu tür gıdaların sindirim sistemine olan etkileri, kişiden kişiye nasıl farklılık gösteriyor? Ayrıca, bu muhallebiyi hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalar neler? Nişasta, bağırsakları yatıştırıcı bir etki sağlıyorsa, diğer hangi gıdalar bu süreçte destekleyici olabilir? Özellikle probiyotik ve lif içeren gıdaların rolü hakkında bilgi alabilir miyiz?
İshal döneminde nişasta içeren gıdaların, özellikle nişastalıklı muhallebiyi tüketmenin faydalı olabileceğini duymak ilginç. Acaba bu tür gıdaların sindirim sistemine olan etkileri, kişiden kişiye nasıl farklılık gösteriyor? Ayrıca, bu muhallebiyi hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalar neler? Nişasta, bağırsakları yatıştırıcı bir etki sağlıyorsa, diğer hangi gıdalar bu süreçte destekleyici olabilir? Özellikle probiyotik ve lif içeren gıdaların rolü hakkında bilgi alabilir miyiz?
Cevap yaz