Kadayifli muhallebili tatlıyı ilk kez denemeyi düşündüğümde, gözümde canlanan muhallebisinin kıvamı ve kadayıfın çıtırlığıydı. Taze kadayıfları doğrayıp, tereyağında kavururken o muhteşem kokular evin her tarafını sarmıştı. Muhallebiyi pişirirken kaynadığı anı sabırsızlıkla bekledim. Ve en güzel kısım, tatlıyı hazırladıktan sonra dolapta dinlendirmekti. Üzerine serptiğim hindistan cevizi ve fıstık, sunumunu daha da cezbedici hale getirmişti. Sonunda dilimleyip servis ettiğimde, tatlıyı beğenip beğenmeyeceklerini düşünmekle birlikte, herkesin yüzünde bir gülümseme görmek tarifsiz bir mutluluktu. Gerçekten pratik ve lezzetiyle özel günlerin vazgeçilmezi olacak bir tarif!
Kadayifli muhallebili tatlıyı ilk kez denemeyi düşündüğümde, gözümde canlanan muhallebisinin kıvamı ve kadayıfın çıtırlığıydı. Taze kadayıfları doğrayıp, tereyağında kavururken o muhteşem kokular evin her tarafını sarmıştı. Muhallebiyi pişirirken kaynadığı anı sabırsızlıkla bekledim. Ve en güzel kısım, tatlıyı hazırladıktan sonra dolapta dinlendirmekti. Üzerine serptiğim hindistan cevizi ve fıstık, sunumunu daha da cezbedici hale getirmişti. Sonunda dilimleyip servis ettiğimde, tatlıyı beğenip beğenmeyeceklerini düşünmekle birlikte, herkesin yüzünde bir gülümseme görmek tarifsiz bir mutluluktu. Gerçekten pratik ve lezzetiyle özel günlerin vazgeçilmezi olacak bir tarif!
Cevap yaz