Muhallebi yaparken hangi nişasta türlerinin kullanılması gerektiğini merak ediyorum. Mısır nişastasının sık tercih edildiğini biliyorum, ama tapioka nişastasının da elastik bir doku sağladığı söyleniyor. Peki buğday nişastasının glüten içermesi, muhallebiyi yapmak isteyenler için nasıl bir sorun teşkil edebilir? Ayrıca patates nişastasının yoğunluğu hakkında daha fazla bilgi alabilir miyim? Bu nişastalar arasındaki seçim, muhallebiyi nasıl etkiler?
Muhallebi yaparken hangi nişasta türlerinin kullanılması gerektiğini merak ediyorum. Mısır nişastasının sık tercih edildiğini biliyorum, ama tapioka nişastasının da elastik bir doku sağladığı söyleniyor. Peki buğday nişastasının glüten içermesi, muhallebiyi yapmak isteyenler için nasıl bir sorun teşkil edebilir? Ayrıca patates nişastasının yoğunluğu hakkında daha fazla bilgi alabilir miyim? Bu nişastalar arasındaki seçim, muhallebiyi nasıl etkiler?
Cevap yaz